Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum de Angelei Merkel nu-i crapă obrazul de rușine ca n-are copii?

revista presei

Digi24:

Analistul politic Emil Hurezeanu a ironizat atacurile de campaniei lansate de senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea la adresa lui Klaus Iohannis cu o comparatie privind situatia familiala a Angelei Merkel: „N-are copii. Cum poate să conducă statul ăsta care se numește Germania? Cum de nu-i crapă obrazul de rușine? Și nici n-a-nfiat! Domnul Ponta cu doamna Firea ar trebui să facă o delegație ad-hoc în care să transmită mânia proletară, și sexuală, și familială a conducerii PSD exact în această perioadă la adresa omisiunii de a concepe, crește sau înfia copii. E inacceptabil!”.

Evenimentul Zilei:

Marea provocarea a candidaților la Președinție pare a fi haina pe care și-au croit-o pentru a vinde electoratului un nou model de președinte, după 10 ani dominați de președintele-jucător. Unificatori, împăciuitori, dirijori, justițiari sau curajoși, toți s-au raportat la Traian Băsescu atunci când au conceput tiparul.În 2004, acesta ajungea la Cotroceni, cu promisiunea că va juca totul pe o singură carte: Constituția. După luptele politice din ultimul deceniu, chiar șeful statului admitea că viitorul ar putea aparține unui alt profil de președinte. „S-ar putea ca românii să vrea alt tip de președinte. Au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea către înapoi, către socialismul cu față umană, au avut președinte tipul Emil Constantinescu.(…) Poate românii nu mai vor un președinte-jucător”, comenta el, într-un interviu acordat în 2010, postului de televiziune Pro TV. Este adevărat că tot el adăuga că românii și-ar putea dori un „intelectual cu viziune”. Astăzi, mai toți încearcă să propună un model opus președintelui jucător, dar niciunul dintre ei nu corespunde profilului de „intelectual cu viziune”.

Ziarul Financiar:

Noul CA al BNR, care include trei nume noi - Liviu Voinea, Gheorghe Gherghina şi Daniel Dăianu - a fost votat în iunie de către Parlament. Mandatul de cinci ani al actualului Consiliu de Ad­ministraţie (CA) al BNR ajunge la final, iar noii şi vechii aleşi vor ocupa de săptămâna viitoare cele nouă fotolii din celebra sală de consiliu de la banca centrală, având pe masă ca obiective principale intrarea în uniunea bancară şi aderarea la zona euro. Noul Consiliu de Administraţie al BNR, care include trei nume noi - Liviu Voinea, Gheorghe Gherghina şi Daniel Dăianu - a fost votat în iunie  de către Parlament.
Jocurile politice şi-au făcut simţită prezenţa, ca întotdeauna, în alegerea ocupan­ţilor celor nouă poziţii din CA al BNR, însă şi Mugur Isărescu, guvernatorul băncii centrale, a avut un cuvânt de spus. Din Consiliul de Administraţie al BNR, care gestionează poltica monetară şi sistemul bancar, şi-au pierdut scaunele Cristian Popa, care a fost timp de trei mandate consecutive viceguvernator responsabil cu politica monetară, precum şi doi membri, respectiv Nicolae Dănilă şi Napoleon Pop. Acesta este al cincilea consiliu de administraţie al BNR de după Revoluţie

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.