Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum evităm să stăm în aglomerații prin intermediul internetului

stiripesurse.ro
trafic

Oricât de neplăcut ar fi să ne gândim la asta, trecem printr-o perioadă în care este recomandat să evităm aglomerațiile. Epidemiile cu care ne-am obișnuit în sezonul rece – răceala și gripa – se transmit cel mai ușor prin intermediul aerului și al secrețiilor. Le contractăm în mijloacele de transport în comun, atunci când stăm la cozi, în magazine, instituții sau în localuri publice precum restaurantele și barurile. Acestor pericole li s-a adăugat spectrul îngrijorător al noului coronavirus, care ține prima pagină a publicațiilor de știri.

Chiar dacă în România acest pericol este relativ redus, iar autoritățile fac eforturi pentru liniștirea populației inclusiv printr-un număr TELVERDE de informare, este inevitabil să ne gândim cum putem evita pe cât posibil expunerea la aglomerații de persoane. Există anumite situații în care suntem obligați să ieșim din casă, iată mai jos câteva modalități prin care putem evita acest lucru foarte simplu: utilizând instrumentele online.

Ce facem dacă avem nevoie de o asigurare RCA sau rovinietă

Unul dintre drumurile cel mai simplu de evitat este cel pentru încheierea unei asigurări sau cumpărarea unei roviniete. Avem nevoie doar de un card bancar sau de online banking, pentru a efectua un transfer bancar. Există numeroase siteuri de încredere, cu vechime, care intermediază diverse tipuri de asigurări, printre care cea mai des întâlnită este asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Unul dintre siteurile care oferă acest serviciu este RCA-ieftin.ro. Pentru rovinietă putem apela fie la online banking, anumite bănci având acest serviciu incorporat, iar dacă nu aveți această posibilitate, puteți apela cu încredere siteul Ghiseul.ro, despre care vorbim mai jos.

Cum putem plăti online impozitele și amenzile

Printre cele mai lungi cozi la care stăm sunt în continuare cele pentru plata impozitelor sau a amenzilor. Chiar dacă s-au făcut pași importanți în diminuarea acestor pierderi de timp, situația nu este ideală și, pe cât posibil, este bine să încercăm să găsim o soluție alternativă. În acest sens există siteul Ghiseul.ro al Agenției pentru Agenda Digitală a României. Inconvenientul este că s-ar putea ca instituția la care trebuie să efectuați plata să nu fie înrolată în sistem, așa că primul pas este să verificați pe pagina dedicată dacă puteți plăti. Este important să păstrați confirmarea plății în caz de vreo eroare sau pentru verificări ulterioare.

Cum putem face cumpărături de la supermarket fără să ieșim din casă

În tot mai multe orașe devin disponibile servicii private de livrare la domiciliu a cumpărăturilor și printr-o simplă căutare pe motoarele de căutare veți găsi alternativele. Cum funcționează? Este destul de simplu. Intrați pe siteul lor sau descărcați aplicația, creați un cont sau scrieți adresa de livrare și plasați comanda pentru produsele care se află în inventarul lor. Prețurile de obicei nu variază față de magazin, deoarece veți plăti o taxă de livrare. De exemplu, la Bringo, unul dintre cele mai cunoscute servicii de acest tip, taxa de livrare este de 19,99 lei, dar conform termenilor și condițiilor afișate pe site, pentru prima comandă, dacă este de peste 100 de lei, livrarea este gratuită. O alternativă mai ieftină este Glovo, prezent momentan în București, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Oradea, Cluj și Timișoara.

Cum putem contracta un credit online

Până și un credit pentru nevoi personale este astăzi disponibil exclusiv online, existând mai multe instituții care oferă credite pentru nevoi personale și nu numai fără să fie nevoie de interacțiune umană. Cel mai indicat este să efectuați o cercetare pe un site dedicat precum comparatorul internațional de credite Finbino.ro. Creditul online este un rezultat al încorporării tehnologiei în industria bancară. Întregul proces de creditare - de la cererea de credit, la verificările pe care banca le face cu privire la solicitantul de credit, și până la acordarea sumei aprobate are loc în mediul virtual, fără interacțiune fizică între client și un reprezentant al băncii.

În concluzie, acestea sunt doar o parte dintre lucrurile pe care le putem face online în loc să ieșim din casă. Interacțiunea umană este importantă și inclusiv studiile științifice serioase arată că lipsa ei ne poate afecta psihic și fizic. În niciun caz nu recomandăm izolarea, însă trebuie să recunoaștem că există anumite interacțiuni care nu ne fac neapărat plăcere și pe care este foarte simplu să le evităm. Ceva ce ar putea să fie recomandat în condițiile actuale, cel puțin până la clarificarea zvonurilor tot mai alarmiste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.