Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică Anca Dragu separarea funcțiilor de la TVR: 'Absolut necesară'

anca dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat marţi că separarea funcţiilor de director general de cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie la SRTV şi la SRR este "absolut necesară", pentru că prima este o funcţie executivă, iar cea de-a doua - neexecutivă.

"Separarea acestor două funcţii este absolut necesară. Regulile de guvernanţă corporativă cer de mulţi ani separarea la nivelul companiilor, instituţiilor, cer separarea celor două funcţii. Pentru că directorul general este o funcţie executivă, iar preşedintele CA este o funcţie neexecutivă. Prin cumulul acestor două funcţii, practic, faci un melanj între executiv şi neexecutiv, astfel încât la sfârşitul zilei nu se ştie cine ce atribuţie mai mare", a precizat Dragu, întrebată pe această temă.

Bugetarii anunță BENEFICIUL neașteptat al pandemiei de coronavirus


Ea a adăugat că în practică "e destul de ciudat ca preşedintele Consiliului de Administraţie, care este şeful, să se controleze pe sine, directorul general".

"Tocmai de aceea nu mai există în zona comercială, la companii, acest sistem şi, cum spuneam, regulile de guvernanţă corporativă au impus separarea celor două funcţii", a încheiat Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.