Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică Nicușor Dan avizarea unui protest al transportatorilor semnat de doi avocați ai partidului Dianei Șoșoacă. Alte cereri au fost respinse

Primaria Capitalei
Nicusor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a explicat vineri, de ce a respins mai multe solicitări de proteste ale fermierilor și transportatorilor în București și de ce a acceptat-o, într-un final, pe una dintre ele, aceasta fiind semnată de doi avocați ai SOS România, partidul condus de senatoarea Diana Șoșoacă.

„E o diferență. Deci au fost vreo 4 – 5 solicitări pe care le-am respins că nu aveau toate elementele – câți oameni vin, de unde vin, pe unde pleacă, apoi a fost acea solicitare pentru 15.000 de utilaje cu precizarea expresă că vor bloca Piața Victoriei și toate bulevardele care intră în Piața Victoriei, ceea ce ar fi însemnat paralizarea Bucureștiului, apoi am avut această cerere care s-a discutat în Comisie ieri pentru 200 de utilaje, 5.000 de oameni. Solicitarea a fost pentru Piața Victoriei.

În urma discuției din Comisie, am aprobat solicitarea pentru parcarea din Piața Constituției. Diferența esențială e că nu se afectează traficul rutier”, a explicat Nicușor Dan, la postul B1 tv.

Întrebat dacă a văzut cine a formulat această solicitare, primarul general a răspuns:

„Da, da, am văzut numele solicitantului. Noi aplicăm legea.

Așa cum am spus, am respins niște solicitări că nu aveau elementele prevăzute de lege, am respins un protest că încălca prevederea legală care spune că nu trebuie să afectezi circulația, desfășurarea activității în oraș, și am aprobat acest protest la solicitarea unui cetățean, așa cum am aprobat o mie de alte proteste, pentru că îndeplinea condițiile legale”.

Semnatarii cererii sunt doi dintre avocații SOS România, partidul condus de Diana Șoșoacă. Aceștia nu au legătură cu fermierii.

„Dacă noi am fi avut simultan mai multe cereri, ne-am fi uitat și la criteriul reprezentativității (…), dar atâta timp cât nu am avut din partea organismelor reprezentative ale fermierilor sau transportatorilor solicitări… Am avut o solicitare care întrunea condițiile legale, a trebuit s-o aprobăm, cum am aprobat o mie de alte proteste”, a explicat Nicușor Dan referitor la acest aspect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.