Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum face dictatorul Erdogan 40 de miliarde dolari pe an: Lecția de turcă

World Affairs Journal
recep erdogan

Turcia speră să atragă în acest an un număr de aproximativ 58 de milioane de turişti străini şi totodată mizează pe venituri din turism de peste 40 de miliarde dolari, a declarat luni ministrul turc al Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, transmite Reuters.

Oficialul menţionat a precizat că abia la finele acestei luni vor fi date publicităţii cifrele definitive cu privire la numărul turiştilor care au vizitat Turcia în 2019, dar a adăugat că anul trecut Turcia a fost vizitată, cel mai probabil, de 51 milioane turişti, iar veniturile din turism au fost de aproximativ 34 de miliarde de dolari, informează agerpres.ro.

Citește și: Se răstoarnă cazul Caracal! Gheorghe Dincă dezvăluie că nu a omorât-o

Mehmet Nuri Ersoy a reiterat că obiectivul Turciei pentru anul 2023 este atragerea a 75 de milioane de turişti străini şi venituri de 65 de miliarde dolari din turism. De asemenea, cheltuielile turiştilor peste noapte sunt estimate la 71 de dolari în 2019, obiectivul autorităţilor fiind creşterea la 78 de dolari în acest an şi la 91 de dolari în 2023.

"Trebuie să extindem activităţile turistice în toate cele 81 de provincii ale Turciei", a spus Mehmet Nuri Ersoy, vorbind despre problema turiştilor care vizitează în mod repetat aceeaşi destinaţie. "Sunt turişti ruşi care au vizitat Antalya de 40 de ori şi încep să se plictisească de Antalya. Acestora trebuie să le promovăm regiunea Egeea", a spus ministrul turc al Turismului.

Citește și: Lovitură pentru Parlament! Va fi demis Guvernul Orban?

Potrivit celor mai recente date publicate de autorităţile turce, în perioada ianuarie-noiembrie 2019, numărul străinilor care au vizitat Turcia a crescut cu 14,3% în ritm anual până la 42,9 milioane. În frunte sunt turiştii din Rusia cu 6,9 milioane vizitatori, urmaţi de germani (4,8 milioane vizitatori) şi britanici (2,5 milioane vizitatori). Datele oficiale mai arată că staţiunea Antalya a fost principala atracţie turistică din Turcia cu 14,4 milioane vizitatori sau 33,7% din numărul total al turiştilor străini în Turcia. Pe locul al doilea se situează oraşul Istanbul cu 13,8 milioane turişti străini în primele 11 luni.

Citește și: Medicii fac front comun în cazul Beuran! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.