Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum își recrutează PNL viitorii parlamentari / Document

surse

Conducerea centrala a PNL a adoptat, marti, o Rezolutie privind selectia viitorilor parlamentari ai partidului, liberalii oferind si un ghid de "evaluare" a celor care doresc un mandat de parlamentar din 2016:

HOTĂRÂRE

  1. PNL va propune pe listele sale parlamentare numai persoane cu competență profesională, care să reprezinte la cel mai înalt nivel interesele cetăţenilor şi ale societăţii româneşti, interesele naţionale şi europene ale României.
  2. Parlamentarii PNL vor participa la alegerile parlamentare din anul 2016 în calitate de candidați doar dacă îndeplinesc toate criteriile şi normele de natură profesională, politică şi de integritate stabilite de PNL
  3. Parlamentarii PNL se vor implica în alegerile locale din 2016 ceea ce va crea echipele de lucru din legislatura viitoare. Această construcţie va permite reprezentarea cetăţenilor atât la nivel local cât şi la nivel naţional, o reprezentare continuă, dialog, cele două segmente - local şi naţional - găsindu-şi astfel cel mai trainic echilibru atât pe orizontală cât şi pe verticală.
  4. Înscrierea pe listele parlamentare se va realiza ţinând cont de evaluarea întregii activităţi parlamentare desfăşurată în actuala legislatură, de respectarea tuturor cerinţelor referitoare la profesionalism, integritate, experienţă, competenţă şi performanţă politică, dezvoltarea şi susţinerea dialogului cu cetăţenii şi societatea civilă, implicarea în cadrul alegerilor locale din 2016.
  5. Parlamentarii PNL aflați în exercitarea mandatului vor primi sprijinul politic pentru obținerea unui nou mandat de parlamentar în condițiile respectării punctelor 1 – 4 din prezenta Hotărâre.

Criterii minimale pentru evaluarea activității parlamentare:

1 - îndeplinirea criteriilor de integritate adoptate de PNL

2 – evaluarea activității de parlamentar efectuată de copreședinții PNL împreună cu liderii grupurilor parlamentare luând în considerare aspecte referitoare la experiență  competențe parlamentare, participare activă în exercitarea mandatului de parlamentar.

3 - competență profesională pe un domeniu de activitate (vechime în activitate, prestigiu profesional dobândit prin studii și diplome de calificare superioară, funcții administrative sau politice ocupate)

4 - calități de comunicator al politicilor PNL reliefate în mass media centrală și/sau local

5 - sprijinirea campaniei pentru alegerile locale din 2016

6 - participarea la dezbateri publice la nivel central și local pentru promovarea unor politici publice ale PNL

7 - îndeplinirea criteriului de gen și de persoane care nu au mai făcut politic

8 - atașament față de politica și doctrina liberală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.