Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum iau mai nou șpagă polițiștii de la Rutieră: cuvântul cheie pe care îl spun șoferilor

Facebook
politie politista

Dezvoltarea tehnologiei și a mijloacelor de supraveghere a forțat polițiștii să își diversifice modalitățile prin care solicită șpagă soferilor. Stenoramele unui caz din Bacău, unde doi polițiști de la Rutieră au fost săltați pentru luare de mită, scot la iveală o nouă metodă de a solicita șpagă.

Curtea de Apel Bacău i-a condamnat definitiv în 20 aprilie pe Marius Laurențiu Greaca și Constantin Neamțu, doi polițiști din Bacău, la 6 ani și 2 luni de închisoare, respectiv 5 ani și 2 luni de închisoare pentru luare și dare de mită.

Stenogramele din dosar arată faptul că polițiștii nu solicitau direct șpagă ci le cereau șoferilor să plătească ”un punct de amendă”. Acesta era codul utilizat pentru a solicita șpaga.

Punctul de amendă a fost înghețat, în anul 2023, la suma de 145 de lei. Cel mai probabil, șoferii ofereau 150-200 de lei pentru a scăpa de probleme.

„Atât din declaraţiile martorilor, cât şi din înregistrările de sunete şi imagini rezultă că în unele din situaţii, lucrătorii de poliţie, după aducerea la cunoştinţă a contravenţiei constatate şi a sancţiunii corespunzătoare, solicitau conducătorilor auto să achite ”un punct amendă”. Această solicitare, necorespunzătoare contravenţiei constatate, era imediat acceptată de către conducătorii auto - care aveau reprezentarea titlului înmânării sumei de bani, în condiţiile în care nu li se mai aplica nici o sancţiune şi nu li se elibera nici o chitanţă”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu, informează Adevărul.

Au boală pe taximetriști și nu acceptă bani mototoliți

Stenogramele din acest dosar scot la iveală faptul că polițiștii aveau o mare problemă cu taximetriștii și se temeau să primească șpagă în bani mototoliți.

„Da' nu-mi da de ăștia că dacă-i predau și văd… zice că-s… că i-ai luat de la vreo babă de pe drum…”, este replica unuia dintre polițiștii șpăgari către un șofer.

Dintr-o altă înregistrare audio reiese cât de porniți erau cei doi polițiști împotriva taximetriștilor.

Constantin Neamțu: Apuca-te și scrie…dă-i ca să știe… pai da… nu te uiți în bord… mergi degeaba…ți-am zis că ăștia sunt o categorie care n-ai treabă cu…

Marius Laurențiu Greaca: E a patra oară când îi cer actele…

Taximetristul se îndepărtează de autospeciala MAI, dialogul continuând între cei doi polițiști:

Constantin Neamțu : Eu când ți-am spus să-i dăm… băga-mi-aș… în gura lui… ăștia-s jigodii, mă… ăștia… taximetriștii ăștia-s o specie aparte, care nu trebuie avut ton…

Marius Laurențiu Greaca: …Vezi? Mi-e milă de panarama de om… (intră în autospecială)

Constantin Neamțu: De ce să-ți fie milă? El dacă era acum în locul tău, era acasă, tăia găina și… mănâncă el cu femeia lui cu usturoi… eee… despre ce vorbim aicea…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.