Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îi atacă noul coronavirus pe oamenii cu simptome neurologice - Noua descoperire a cercetătorilor

coronavirus covid-19 covid

Pacienții care au COVID-19 și prezintă simptome neurologice au un risc crescut de-a face accident vascular cerebral, sunt de părere cercetătorii americani. Oamenii de știință de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai au descoperit că pacienții infectați cu noul coronavirus au de 2,4 ori mai mare riscul să sufere un accident vascular cerebral comparativ cu persoanele sănătoase, potrivit 360medical.ro.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

,,Acești pacienți trebuie monitorizați mai atent”, a avertizat dr. Shingo Kihira, primul autor al studiului și medic în cadrul departamentul de radiologie din New York. Medicul a analizat retrospectiv 329 de pacienți (203 fără COVID-19) internați într-unul din cele șase spitale din sistemul de sănătate din Mount Sinai. Îngrijirea pacienților cu accident  vascular cerebral a fost puternic perturbată în această perioadă din cauza pandemiei.

,,Am observat o creștere a frecvenței accidentelor vasculare cerebrale ischemice acute la pacienții care prezintă simptome neurologice acute în timpul pandemiei COVID-19. În acest studiu, am investigat asocierea dintre COVID-19 și subtipurile de AVC la pacienții cu simptome neurologice acute”, au precizat cercetătorii, potrivit publicației American Journal of Roentgenology.

Citește și: Secretul 'BUNĂSTĂRII' agenților pe sub nasul cărora a trecut cocaina pierdută în Marea Neagră - Unul făcea până la 80.000 de lei din jocuri de noroc

COVID-19 este asociat „în mod semnificativ” cu accidentele vasculare cerebrale, au  spus radiologii americani, după ce au observat 123 de pacienți care s-au prezentat la șase spitale din New York pentru suspiciunea de accident vascular cerebral în timpul pandemiei de coronavirus.

Mai multe studii au scos la iveală manifestările neurologice ale COVID-19, unul indicând că 36% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus prezentau simptome neurologice. Alt studiu a demonstrat că deși rata accidentului vascular cerebral ischemic la pacienții cu COVID-19 este relativ scăzută, aceste cazuri sunt adesea mai severe, înregistrând un scor de 19 pe scala națională a accidentelor vasculare cerebrale, în comparație cu un scor de 8 pentru pacienții cu AVC non-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.