Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îl învăța Viorel Hrebenciuc pe Adrian Năstase să facă deal-uri / STENOGRAME

PSD - ZIUA FEMEII

In stenogramele DNA din dosarul retrocedarilor, Viorel Hrebenciuc relateaza cum il invata pe fostul premier Adrian Nastase sa faca 'deal-uri' si să fie "cel mai curat om din lume".

Într-un document transmis recent instanţei supreme de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale şi obţinut de MEDIAFAX, anchetatorii redau pe larg o înregistrare ambientală a unei discuţii dintre Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc şi Paltin Sturdza.

În timpul discuţiilor despre situaţia dosarului de retrocedare al lui Paltin Sturdza, Viorel Hrebenciu le-a povestit, între altele, interlocutorilor săi cum şi-a început cariera politică şi ce l-a sfătuit pe Adrian Năstase la finalul lui 2002.

"Hrebenciuc: Eu sunt de 20 de ani în politică, de după '90, aşa, s-au spus toate prostiile despre mine, dar până la urmă, dacă stăm să ne uităm nu s-a dovedit absolut nimic. Şi n-am fost chemat niciodată niciunde, dar n-am niciun fel de probleme, stau de vorbă cu oricine şi nu mi-e frică pentru că n-am…, hai să vă spun şi de ce n-am probleme, ca să mă înţelegi exact, e o discuţie cu Năstase, că e la modă astăzi, da. Eu lucrez cu Năstase din '94, şi vă şi spun că-n '92, eu l-am pus şeful Camerei Deputaţilor, că eu eram consilierul lui Iliescu… lui Iliescu '92, şi eu ştiu exact în 15 august '92, când l-am lămurit pe Năstase la Iliescu la Predeal să vină pe liste la noi, că nu vroia să vină aici, mergea în partea cealaltă.

Adam: Aşa e, aşa e.

Hrebenciuc: Nu contează asta. Câştigăm alegerile, ne-am pregătit din '98 în 2000 perfect, niciodată nu s-a pregătit o guvernare, cum am pregătit-o noi atuncea, doi ani de zile.

Adam: Aia din '90-2000.

Hrebenciuc: A mers perfect, adică noi în prima zi, atuncea am dat 22 de hotărâri de guvern de reorganizare a ministerelor, acuma după cinci luni nu le avem încă.

Adam: Da, da. Era totul pe masă, era în sertar.

Hrebenciuc: Acuma-i talmeş balmeş, nu se compară, nu, aşa... Şi prieten foarte bun cu el, nu vă spun că aveam şi anumite deal-uri, foarte.. eu tot timpul le făceam, când eram în opoziţie, şi aveam o singură pretenţie, când vin la putere, deal-ul, care-l duc din opoziţie să continue, în rest nu mă interesează nimic şi nimeni, aşa. Normal cu Adrian, fiind prieten i-am spus. În 2002 îmi taie deal-ul şi dă credit altui coleg de-al meu din guvern. El a crezut că sunt foarte supărat, şi am avut o discuţie cu el în octombrie 2002, şi am zis, mă Adrian, nu sunt supărat deloc, dimpotrivă eu sunt bucuros că mi-ai luat o chestiune de pe creier, pentru că tu ai început să faci presiuni foarte mari, nu ştiu câţi bani vrei să faci tu, tu ştii, eu nu ştiu, dar eu, dacă aş fi în locul tău, uite cum aş face: mi-aş lua un partener doi, oameni de afaceri mari şi foarte serioşi, cu care aş face nişte deal-uri, iar cu restu' sunt cel mai curat om din lume, pentru că sunt prim ministrul acestei ţări.

Adam: Şi deal înseamnă lucru curat, şi auzi deal înseamnă lucru curat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.