Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum își propun două deputate din Ilfov să elimine schema 'viză de flotant' folosită în alegeri

europafm.ro
flotant

Deputatele neafiliate Oana Cambera şi Simina Tulbure au depus în Parlament un proiect de lege care limitează la zece numărul de persoane pentru care se poate solicita reşedinţa temporară la aceeaşi adresă.

  • „Judeţul Ilfov, pe care îl reprezint în Parlament, ilustrează problematica nedeclarării reşedinţei sau a domiciliului. Deşi datele oficiale cu privire la populaţia judeţului Ilfov ne arată că acesta are puţin peste 450.000 de locuitori, în realitate, populaţia judeţului este aproape triplă. Discrepanţele mari între realitate şi datele oficiale afectează inclusiv alocarea de resurse pentru unitatea administrativ teritorială unde locuiesc aceştia.
  • Un alt fenomen prezent şi în judeţul Ilfov este cel al fraudei electorale. Prin acest proiect descurajăm frauda electorală prin metoda "viză de flotant", limitând numărul de persoane pentru care se poate solicita reşedinţa temporară la aceeaşi adresă la 10. Întrucât în prezent legea nu prevede o limită a numărului de persoane pentru care se poate solicita viză de flotant la aceeaşi adresă, în special în preajma alegerilor apare un fenomen prin care zeci, sute, mii de persoane sunt înregistrate cu reşedinţă temporară sau domiciliul la aceeaşi adresă.
  • În judeţul Ilfov în anul 2020 (an electoral) s-au acordat de două ori mai multe vize de flotant decât în anii anteriori (14.491 în 2020, 7.383 în 2019, 6.500 în 2018 şi 6.354 în 2017, urmat de o diminuare semnificativă - 8.642 în 2021)." a declarat Oana Cambera.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere, în calitate de primă Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.