Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociator UNPR dezvăluie jocul la Codul Fiscal / EXCLUSIV

UNPR

Partidele politice parlamentare se vor întâlni, joi, pentru o discuție tehnică pe marginea Codului Fiscal. Înaintea ședinței, liderii coaliției vor stabili mandatul PSD-UNPR-ALDE la negocierile cu PNL. Unul dintre negociatorii UNPR, Haralambie Vochițoiu, a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, care sunt masurile dorite de formatiunea sa.

"Asteptam sa vedem care sunt contraargumentele tehnice pentru ca noi cu totii am votat in unanimitate acest Cod Fiscal, stim bine, asta e un fapt care s-a intamplat deva. Ce ne intereseaza pe noi foarte mult este ca masurile bune din acest Cod sa ramana si fac cateva precizari: neimpozitarea veniturilor din dividende este un lucru bun la care tinem si care va putea incuraja piata de capital din Romania care este foarte slaba din pacate si daca discutam in continuare tehnic, in tarile dezvoltate o firma apeleaza la un credit bancar doar in ultima instanta, se capitalizeaza prin alte metode. La noi in Romania, fiindca piata acesta de capital este ca si inexistenta, firma cand are nevoie de capital se duce la banca si plateste pe urma dobanzi si asa mai departe. Facilitatile de scutire a profitului reinvestit in echipamente tehnologice iar este o masura la care noi tinem foarte mult si speram sa ramana. De asemeena, deducerea suplimentara pentru cheltuielile efectuate in domeniul cercetarii si dezvoltarii. O alta masura care ne intereseaza foarte tare si se refera la pensionari este majorarea sumei neimpozabile (pe venitul din pensii). In dezbaterea publica toata lumea s-a concentrat pe TVA, TVA, TVA. OK, este intr-adevar cea mai consistenta scadere de venituri dar sunt aceste masuri punctuale care si ele la randul lor sunt foarte importante", a declarat Vochițoiu pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit acestuia, este exclus să pice Codul Fiscal. În schimb, UNPR si-ar putea schimba anumite puncte de vedere daca 'apar lucruri in masura sa puna in pericol echilibrele financiare'.

"Ideea este ca noi mergem cu dorinta de a discuta iar dorinta de a discuta nu inseamna ca neparat renuntam la ceea ce-am votat, dar daca apar lucruri in masura sa puna in pericol echilibrele financiare ale tarii, atunci ele trebuie discutate si trebuie luate masuri din timp, preventia o intelegem de-asta am si spun ca mergem la negocieri. Mai intai trebuie sa facem un punct de vedere al UNPR, urmat de un punct de vedere al Coalitiei, dupa care un punct de vedere al tuturor partidelor politice parlamentare, pentru ca gresesc cei care spun ca s-ar putea sa cada noul Cod Fiscal. Codul Fiscal nu poate sa cada, el va trece, cu siguranta trebuie sa treaca, pentru ca actualul Cod dateaza din 2003 si este atat de zdrentuit si de carpit incat toti cei care-l aplica nu mai inteleg ce se intampla acolo. Deci Codul Fiscal trebuie sa treaca, mai ales ca presedintele Iohannis a semnat Codul de procedura fiscala", a declarat UNPR-istul.

Întrebat ce anume ar putea sa convinga UNPR de necesitatea unor modificari in Codul Fiscal, acesta a raspuns: "Date tehnice care sa ne confirme ca echilibrele bugetare sunt puse in pericol si tintele de inflatie si toate celelealte tinte negociate cu UE si pe care ni le-am asumat deja"

Vochițoiu a mai spus ca trebuie un acord in Coalitie.

"Eu cred ca, fiind un subiect atat de important, o discutie intre toate partidele si toti factorii de decizie din tara asta nu poate sa strice, nu poate sa deranjeze pe nimeni. UNPR, prin vocea dlui presedinte Gabriel Oprea, ati vazut, s-a plasat ca un factor de echilibru, Noi dorim sa aratam ca se poate iesi din logica asta a ostilitatilor si se poate trece intr-o logica a constructiei si a discutiilor constructive intre partidele politice. Ce este important de retinut - noi vom participa ca partid acolo, dar vom participa tot in cadrul Coalitiei. Noi avem puncte de vedere dar acolo, la negocieri, vom fi alaturi de aliatii nostri in coalitie", a mai declarat el pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.