Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum l-au scăpat judecătorii pe un lider PNL, deși primise condamnare: Este liber să candideze

Traian Ogâgău

Curtea de Apel Cluj a desfiinţat, marţi, sentinţa dată de Judecătoria Năsăud în dosarul în care primarul oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Decizia este una definitivă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un preot demască ‘o campanie mizerabilă, pe bani europeni’: ‘Pozele sunt furate’

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Curţii de Apel Cluj, a fost admis apelul declarat de Traian Ogâgău împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Năsăud la data de 17 februarie, care a fost desfiinţată integral, şi s-a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei cu închisoarea şi înlocuirea acesteia cu sancţiunea avertismentului.

"Admite apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale (...) pronunţată de Judecătoria Năsăud, sentinţă pe care o desfiinţează integral, şi, pronunţând o nouă hotărâre, (...) dispune renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul O. T. pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane (...) aplică inculpatului sancţiunea avertismentului.(...) obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat la instanţa de fond în sumă de 1.000 lei, iar cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului", se menţionează pe site-ul instanţei.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

Primarul din Sângeorz-Băi a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2018, în baza unui rechizitoriu întocmit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, după ce a aprobat închirierea unui teren către tatăl său, fără organizarea unei licitaţii şi fără a cere votul Consiliului Local.

La Judecătoria Năsăud, primarul a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, la care s-au adăugat interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, pe o perioadă de trei ani, şi efectuarea a 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

Ca urmare a acestei sentinţe în primă instanţă, Traian Ogâgău s-a autosuspendat din calitatea de membru al PNL.

Ogâgău a fost ales primar al oraşului-staţiune Sângeorz-Băi în anul 2016, fiind singurul edil liberal din mediul urban din judeţul Bistriţa-Năsăud. Acesta şi-a făcut deja publică intenţia de a candida pentru al doilea mandat.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Primarul din Sângeorz-Băi mai are un proces penal pe rolul Judecătoriei Năsăud, pentru refuz de prelevare a probelor biologice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.