Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum le răspunde Marcel Boloş liberalilor nemulțumiți de pachetul de măsuri fiscale

marcel bolos

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat luni la Digi24 că s-a discutat în şedinţa coaliţiei despre mai multe măsuri fiscal-bugetare, fiecare partid venind cu argumentele şi principiile sale. Boloş a comentat şi nemulţumirea unor dintre liberali care au reclamat că nu cunosc prea bine măsurile, apreciind că aceasta este fundamentată, potrivit news.ro.

Marcel Boloş a fost întrebat ce s-a discutat în şedinţa coaliţiei, dar şi despre nemulţumirea unor liberali în legătură cu măsurile fiscal-bugetare pregătite de Guvern.

„Este o supărare care este fundamentată până la urmă, dar nici nu se putea discuta despre un pachet de măsuri care, atât în relaţia cu Comisia Europeană, a suferit modificări. A fost discutat cu Comisia Europeană şi de obicei de acolo venim, poate, cu o solicitare de măsuri suplimentare fiscal-bugetare. Până la urmă, e o decizie a coaliţiei de guvernare care îşi asumă o decizie politică pe pachetul de măsuri fiscale şi e lesne de înţeles că discuţiile pe fond pot să aibă loc după ce acest pachet de măsuri fiscal-bugetare e consolidat şi agreat”, a afirmat Marcel Boloş.

Acesta a precizat că pachetul de măsuri ”este în mare parte agreat la nivelul coaliţiei de guvernare”.

”Comisia Europeană, cel puţin la discuţia pe care am avut-o pe acest pachet cu cele trei componente ale sale - reducerea de cheltuială, combaterea evaziunii fiscale şi măsurile de ajustare fiscal-bugetară – sigur, raportat la angajamentele la care ne-am asumat, pentru că noi avem PNRR şi ne-am angajat în cadrul acestuia la o anumită arhitectură a reformei fiscale şi judecata lor se face raportat la PNRR”, a mai declarat ministrul de Finanţe.

Întrebat dacă există o formă a reformei agreată de Comisia Europeană, ministrul a afirmat: ”În relaţia cu Comisia Europeană urmează să le clarificăm din punct de vedere al impactului bugetar. Comisia Europeană spune că aveţi obiective mari pe care trebuie să le implementaţi din punct de vedere al PNRR, pentru aceasta aveţi nevoie de spaţiu fiscal bugetar. Iar noi am spus da, avem nevoie de acest spaţiu fiscal bugetar, dar el poate să provină atât din măsurile fiscal bugetare, cât şi din măsurile de reduceri de cheltuieli publice şi cele care privesc combaterea evaziunii fiscale”.

Ministrul apreciază că ”ar fi fost nedrept ca întreaga povară a măsurilor şi reformelor asumate prin PNRR să se reverse asupra mediului de afaceri”.

Acesta a afirmat că în cadrul coaliţiei s-a discutat despre principiile cu care se lucrează pe măsurile fiscal bugetare şi s-au făcut ”mulţi paşi” în direcţia consensului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.