Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poti sa joci Airsoft

facebook.com
arma airsoft

Airsoft este un joc popular in intreaga lume si face parte din categoria de jocuri de asalt in care doua sau mai multe grupari simuleaza un conflict. Jocul presupune utilizarea unor replici de arme.

Toate armele folosite in jocurile de Airsoft nu sunt letale dar trebuiesc folosite cu mare atentie pentru a nu rani adversarii. Sunt cateva reguli de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand te apuci pentru prima data de Airsoft:

  • Viteza bilelor de joc nu trebuie sa depaseasca 200 m/s;
  • Protectia minima obligatorie este reprezentata de ochelarii de protectie speciali pentru acest tip de joc si un echipament adecvat;
  • Daca esti lovit de o bila, trebuie sa recunosti si sa iesi din joc pentru a nu bulversa adversarii;
  • Orice neintelegere de tip lovit-ratat trebuie rezolvata civilizat fara sa fie deranjati ceilalti jucatori de pe teren;
  • Nu ai voie sa lovesti de la o distanta mai mica de un metru deoarece iti pui adversarul in pericol;
  • Este interzis limbajul indecent pe terenul de joc, sau instigarea la violenta.

Acestea sunt doar cateva din regulile de baza care se aplica in jocul de Airsoft. Trebuie sa fii pregatit inainte de a intra pe teren si sa cunosti tot ce reprezinta acest joc. In caz contrar, risti sa te accidentezi sau sa accidentezi colegii de joc.

Arme folosite in Airsoft in functie de teren

Pentru acest joc poti alege replici de arme Airsoft ce iti permit sa simulezi conflicte militare care incarca cu adrenalina jucatorii si ii fac sa se comporte ca o echipa in decimarea adversarului, fara a-i rani. De regula, sunt mai multe tipuri de arme adaptate in functie de stilul de joc.

De asemenea, aceste arme pot avea diferente ale vitezei de lansare a bilei. De regula o bila poate avea intre 0.20 si 0.50 grame. Armele care lanseaza bilele cu o viteza de pana la 110 m/s se folosesc de obicei in mediul interior. Sunt arme cu angajare mici. Aceste arme Airsoft sunt de regula folosite in CQB.

Replicile de arme cu o viteza de lansare a bilei de 120 m/s sunt cele cu viteza medie de angajare si se utilizeaza in spatii mai mari, precum terenurile din padure sau alt spatiu exterior. Pentru distantele mai mari de angajare se utilizeaza arme DMR care au o viteza de lansare a bilei de peste 120 m/s. Jucatorii profesionisti joaca pe distante foarte lungi si atunci folosesc arme cu viteze de peste 140/s, insa niciodata mai mari de 199 m/s.

Daca si pe tine te prinde acest joc si vrei sa incerci impreuna cu gasca, mergi cel putin o data ca si spectator. E important sa vezi modul in care echipele se organizeaza si cum decurge un joc. Dupa ce ai inteles ideea de baza a jocului, echipeaza-te corespunzator de la NRG.ro si intra pe „campul de lupta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.