Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum privesc românii retragerea ENEL de pe piața din România

ENEL
Enel Contor inteligent

Grupul ENEL anunță o reașezare strategică a activității, care include, printre altele, retragerea companiei de pe piața din România, Argentina și Peru. Încă din primele minute de la anunțul ENEL sute de comentarii au fost postate de către români pe rețelele de socializare ca reacție ”la cald”.

Directorul Financiar al grupului ENEL, italianul Alberto De Paoli declară că „Nu are sens să investești într-un mediu excesiv de punitiv”, a spus De Paoli, întrebat dacă reglementările din România ar putea afecta prezența grupului în țară. Acesta a mai comentat și pe marginea regulilor de plafonare din România, despre care a spus că „afectează grav” rezultatele companiei. Declarația vine în contextul anunțului ENEL de retragere, totală sau parțială din mai multe piețe, inclusiv din România

Iată ce părere au românii pe rețelele de socializare despre plecarea ENEL de pe piață.

Electron:

Pana luna trecuta am fost client ENEL si ma bucur ca pleaca naibii din Romania . Niste tepari ordinari ! Duca-se invartindu-se . Odata m-au tepuit de vre-o 6 MW , nu kilowati ! E drept ca nu am citit contorul 3 ani . Cand am reclamat , mi-au luat contorul , au spus ca este defect si ca ala-i istoricul si ca trebuie sa platesc . Ca trebuiau sa citeasca tot la 6 luni , au uitat . ANREE nu a avut nici o problema , desi i-am sesizat . Acum mi-au trimis din nou factura umflata , ca este ultima luna la ei . Regularizare din luna 07. , desi le-am dat contoarele tot la doua luni , cum spune contractul si eram patit . In plus , am si platit facturi in luna 9. Nu am inteles de ce statul Roman a trebuit sa privatizeze transportul energiei electrice . Din cate stiu , ENEL trebuia sa faca investitii in infrastructura energetica a tarii si nu le-a facut . Sper ca Romania sa se tina de contract si sa-i taxeze ( daca este cazul ) pe distinsii italieni.

Seth:

Sa ma iertati, care investitori? Astia care cumpara energie electrica produsa de statul roman, cu 20 bani kw si o vinde populatiei cu 3 lei? Astia se numesc investitori? Haideti sa ne uitam in oglinda, la noi nu vin investitori, vin doar vampiri. Care profita de lacune legislative, mana de lucru ieftina, coruptie majora cu niste politicieni care ne-ar vinde la kilogram. Productia si distributia energiei sunt obiective strategice, cum sa privatizati asa ceva oameni buni?

Ionut:

In Italia Enel e detinuta de statul italian, fond investitii, enel si altii, iar nicio entitate nu are mai mult de 51% din actionariat. Doar in Romania privatizarile au mers fix in defavoarea statului roman.

Daniel:

Ei de fapt ce căutau aici, că nu s-a văzut nicio investiție în vreo infrastructură. Rețelele sunt mai proaste și avariile mai multe decât atunci când le-au luat, deci de unde vrăjeala aia cu “marele investitor”? ????

Florin și Mariana

Drum bun cărare bătută!!!????????????

---

Subiectul este interesant pentru români și asta se vede în numărul masiv de comentarii (majoritatea negative la adresa ENEL) și în frecvența cu care acestea sunt postate.

În timp ce unii comentatori din energie se arată îngrijorați de cum va arăta piața fără ENEL și de cine anume ar putea prelua operațiunile italienilor, mulți dintre actualii sau foștii clienți ai companiei se arată bucuroși de posibila viitoare dispariție a ENEL de pe piață.

---

Cristian

”Duca-se invartindu-se, ce diferențe de preț între E-on și Enel, firmele italiene sunt învățate cu profituri uriașe”

Ion

Ne pleacă bișnițarii din energie, să nu plece cu mâna goală să-i ia cu ei și pe E-on. ????

Gabi

"E sărbătoare, să cânte muzicaaa!!!" ????????

Maria

Sa.mi dea banii înapoi pe care mi i.a reținut iar eu i.am plătit fără sa știu ca exista în Enel serviciu asistenta sistem . Și apoi sa plece învârtindu-se.

Mihai

au cel mai scump pret de pe piata si tot pleaca?

Polgar

Nui stres , un hot mai puțin!

Gheorghe

Eu cred în felul meu : cind au cumpărat , pe 2 parale și totul funcțional , le au convenit și fără sa investească nimic , acum le au plafonat prețul, le trebuie investiții ( contoare inteligente și altele) , meseriașii calificați s au pensionat , bani au încasat cit au vrut și acum : GATA , ÎNCHIDEM ( altă țară fraieră , la rînd )

Catalin

Cui ne lasi tu, E Neluleeee???

Maria

Ce tragedie? Nici o tragedie. Au avut profit serios sicilienii. Ce sedii au in Palermo, intrați și vedeti. Nu fac nici o legătura cu mafia siciliana, dar de. Au avut un profit uriaș pina acum in România. Acum nu le mai iese profitul uriaș?? Nu le da Hidroelectrica energie pentruca și-au infintat propria rețea de distribuție??? Cind ii vaicariti ginditi un pic,

---

ENEL are în prezent în portofoliu aproximativ 3 milioane de clienți casnici. Atât președintele ANRE, Dumitru Chiriță cât și Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței au transmis că toți consumatorii care în prezent se află în rețeaua ENEL nu vor avea nici un fel de întrerupere de furnizare. De altfel compania cehă CEZ și-a transferat parțial activitatea pe piața din România, fără nici un fel de fluctuație în furnizarea serviciilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.