Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răspunde deputatul Gigel Știrbu acuzațiilor de plagiat

gigel stirbu

Deputatul PNL Gigel Știrbu demontează printr-o declarație de presă acuzațiile senatorului Ilieșiu. Reacția vine după ce senatorul PSD, Sorin Ilieşiu, a declarat că propunerea legislativă a lui Gorghiu şi a lui Gigel Ştirbu, un fost ministru al Culturii, este un plagiat.

„În primul rând, inițiativa pe care eu am semnat-o, alături de alți 90 de parlamentari, a fost depusă, înregistrată la Cameră, pe 4 martie 2015 și a ajuns la Senat (ca primă cameră sesizată) în 18 mai 2015. Inițiativa domnului Ilieșiu a fost depusă pe 26 mai 2015. Aș putea să-l acuzăm eu și cei 90 de colegi ai mei de plagiat pe domnul Ilieșiu. Abia atunci când a ajuns inițiativa noastră la Senat, domnia sa a înțeles că este nevoie de o astfel de instituție. Dar eu nu sunt mânat de asemenea de patimi și nici nu plec dintr-un partid în altul, din varii motive, pentru a-mi asigura încă un loc în Parlament.

În al doilea rând, mă mir că după 4 ani de mandat, dl Ilieșiu nu a învăţat mecanismul parlamentar când acuză 91 de parlamentari de plagiat, în vreme ce cronologia depunerilor iniţiativelor demonstrează inversul situaţiei.

România, sub cod galben şi cod portocaliu. Cât mai ţin ploile

În al treilea rând, înțelegem că e precampanie electorală şi că dl Ilieșiu trebuie să demonstreze Partidului Social Democrat să-l pună pe liste, pe un loc eligibil, dar trebuie precizat faptul că  înainte să facă acuzații nefondate la adresa membrilor PNL, există foarte mulți parlamentari, de la actualul partid al domniei sale, care nu-i susțin inițiativa și care, de fiecare dată, în cadrul Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților și chiar în Parlament, spun că nu trebuie votate astfel de chestiuni. Pentru că eu nu știu dacă dumneavoastră ați fi de acord cu monumente de 20 și ceva de metri în rondul de la Universitate, o cruce luminoasă, ca în inițiativa domnului Sorin Ilieșiu.

Nu în ultimul rând,  subliniez că nimic nu l-a împiedicat pe dl Ilieşiu să-și depună propunerea legislativă privind condamnarea totalitarismului în anul 2012, de când a primit mandatul de parlamentar din partea PNL. Dar dânsul a depus inițiativa în 2015,  după ce a văzut că déjà fusese inițial un demerssimilar de către 91 de parlamentari. Eu am mai auzit astfel de declarații și înainte de 2005 – au fost oameni care au spus că e nevoie de o astfel de instituție, cum este și în Lituania, și în Ungaria, și în Polonia, și în alte țări din fostul bloc sovietic.

Poate a uitat domnul Ilieşiu pe la câte formaţiuni politice a trecut în acest mandat, că tocmai ultimul partid la care a poposit, PSD, este demnul urmaş al partidului care a făcut posibile  aceste orori, PCR”, a spus Gigel Știrbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.