Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum revoluționează pandemia toaletele publice: uși fără clanță și 'asistenți' de toaletă

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus laborator

Experții în sănătate publică, proiectanții și arhitecții spun că pandmia de coronavirus a expus niște defecte fundamentale în designul toaletelor publice care ar putea precipita apariția unui al doilea val al coronavirusului dar și noi pandemii,

Pandemia a dus la o creștere a apelurilor pentru dotarea băilor publice cu inovații împotriva infectării și pentru o implicare mai largă a specialiștilor în boli infecțioase în designul acestora. Sugestiile includ robinete cu senzori, pentru a preveni atingerea constantă a unui număr mare de persoane, căi de acces care nu necesită contactul mâinilor și „asistenți” de toaletă, scrie The Guardian, citat de Digi24.ro.

Citește și: Anunț al ministrului Educației, Monica Anisie: '250.000 de elevi NU au acces la tehnologie'

Susținătorii acestor idei spun că ele vor îmbunătăți igiena publică prin minimizarea expunerii la suprafețe infectate și creșterea încrederii publice în curățenia toaletelor publice. Unii dintre ei sugerează chiar că va exista un efect net pozitiv asupra recuperării economice post-pandemie.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut defectele existente în designul convențional al toaletelor publice și a distribuit materiale pentru spălarea adecvată a mâinilor și atingerea suprafețelor cu minimizarea riscurilor de infectare, inclusiv cu un prosop de hârtie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.