DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cum să gătești o colivă bună bună

coliva

Nu trebuie să faci colivă doar pentru un parastas. Coliva tradiţională este un desert gustos, de post, care poate face deliciul oricui iubeşte cerealele şi nucile.

NGREDIENTE

500 g arpacas
350 g zahar
350 g nuca
6 pliculete zahar vanilat
5 lingurite coaja de lamaie
100 g stafide
1 pachet zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Se spală arpacaşul şi se pune în apă rece la fiert (faţă de orez, pentru colivă ai nevoie de trei ori şi jumătate mai multă apă decât arpacaş).

Se fierbe încet, la foc foarte mic, circa o oră, până ce bobul de arpacaş crapă, sau „înfloreşte”.

Între timp, se alege nuca, se separă câţiva mieji mai frumoşi pentru ornat. Se dă prin maşina de tocat sau se macină.

Se adaugă zahărul şi un praf de sare şi se amestecă mereu, ca să nu se lipească de fundul vasului.

Se dă deoparte şi se lasă la răcit, eventual cu un prosop curat umezit, ca să nu prindă coajă foarte groasă. Se lasă peste noapte şi dimineaţa se amestecă cu nuca, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafide, etc.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.