Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să îți pregătești organismul pentru Postul Paștelui. Alimentele pe care ar trebui să le consumi în cele 40 de zile

Radu Pop
biserica

Cum să îți pregătești organismul pentru Postul Paștelui. Alimentele pe care ar trebui să le consumi în cele 40 de zile

Postul Paștelui va începe în doar câteva zile, astfel că cei care doresc să renunțe provizoriu în scop religios la tot ce înseamnă alimente de origine animală ar face bine să se pregătească din timp de această perioadă. Cum o pot face? Prin introducerea de legume proaspete care oricum vor lua în cele 40 de zile locul cărnii, laptelui, ouălelor și brânzeturilor.

Timp de 40 de zile, românii care vor să păstreze tradiția și datinile religioase se vor abține, cu ocazia Postului Paștelui, de la mâncarea „de dulce”. Ca să facă față mai ușor acestei perioade, nutriționiști îi sfătuiesc să înceapă să se pregătească, scrie romaniatv.net.

Cum să îți pregătești organismul pentru Postul Paștelui

În perioada Postului Paștelui, accentul se va pune pe produsele specifice primăverii, fiind vorba despre fructe și legume de sezon ce au un rol foarte important în detoxifierea organismului încărcat de toxine în perioada iernii. De asemenea, consumul acestor adevărate trufandale ajută la pregătirea organismului pentru mesele bogate prilejuite de sărbătorile pascale.

„Pe lângă rolul lui clar din punct de vedere religios, Postul Paștelui este, trbeuie să recunoaște,, un moment de respiro pe care îl oferim organismului nostru din punct de vedere culinar. Așadar, din postura de nutriționist, desigur că recomand pacientelor mele ca la început de primăvară să-și bucure organismul cu trufandalele de primăvară care vin la pachet cu o sumedenie de beneficii”, a declarat nutriționistul Wasim Nazer.

Urzicile au calități cunoscute de mii de ani, fiind folosite atât sub formă de preparate de sine stătătoare, cât și ca ceaiuri sau tincturi benefice diverselor afecțiuni. Ele ajută la detoxifierea organismului indiferent de forma în care sunt consumate, cresc nivelul de energie, luptă cu anemia, fiind bogate în fier, potasiu și magneziu și pot chiar schimba sângele. Cu alte cuvinte, îl aerisesc și îl curăță în profunzime.

Și ridichiile roșii sunt foarte benefice organismului în această perioadă. Ele sunt excelente surse de vitamine, au puține calorii, putînd fi folosite în salate, supe sau ciorbe, în funcție de „vârsta” lor.

Leurda, loboda, spanacul și salata verde sunt și ele plante foarte apreciate pentru beneficiile lor. Toate se pot folosi în salate, supe, ciorbe, în sosuri sau diverse mâncăruri cu verdețuri. Printre vitaminele conținute de ele se numără calciul, fosforul, zincul, seleniul, vitamina C și K, fibre și antioxidanți puternici ce luptă cu îmbătrânirea pielea și cu menținerea unui nivel optim de energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.