Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să mănânci corect Sushi. Ce să nu faci niciodată

Linkdin
sushi

Cum să mănânci corect Sushi. Ce să nu faci niciodată

Există câteva ponturi legate de modul în care poți face ca degustarea sushi-ul să fie o experiență la superlativ. Dacă știi cum să manânci sushi în mod corect, vei savura din plin deliciile bucătăriei japoneze.

Conform lui Kazunori Nozawa, co-fondatorul renumitelor restaurante de sushi Sugarfish și al veritabilului Sushi Shokunin (Maestru), există câteva lucruri de care trebuie să ții cont în lumea sushi, relatează BBC.

În primul rând, Nozawa spune: „Nu atingeți bețișoarele după ce le-ați despărțit. Deși este de preferat să mănânci cu ele, și cu mâna este acceptabil. Dacă ai nevoie de o furculiță, e ok, doar cere una."  Atunci când nu mănânci, bețișoarele tale trebuie să fie așezate pe suportul de lângă farfurie poziționat paralel cu masa, mai degrabă decât pe farfurie. Dacă pui bețișoarele oriunde altundeva, în schimb, poate însemna faptul că ai terminat de mâncat!

Regulile suplimentare de etichetă includ:

„Mănâncă sushi când sosește, este cel mai bine imediat. Acest lucru este valabil mai ales ca nori-ul să nu-și piardă textura."

„Mâncați nigiri dintr-o singură mușcătură”.

„Dacă adăugați wasabi, este în regulă să îl adăugați în sosul de soia, dar ar trebui să aveți un alt sos de soia care să nu conțină wasabi. Nu toate felurile de mâncare sunt cele mai bune cu wasabi”. Bucătarul recomandă să stropești fiecare bucată de sushi cu foarte puțin sos wasabi, pentru aromă și pentru a pigmenta gustul diferitelor tipuri de pește.

Ce rol are ghimbirul murat

„Nu adăugați ghimbir peste sushi”. Ghimbirul murat are rolul de a-ți curăța bolta palatină înainte de a mai lua o îmbucătură și nu trebuie mâncat niciodată în același timp cu o bucată de sushi. Poți cere întotdeauna ghimbir suplimentar dacă simți nevoia.

„Dacă sushi este cu sos, nu-l scufundați în sos de soia. Când scufundați nigiri în sos de soia, cred că ar trebui să înmuiați ușor partea de orez, nu partea de pește, deși mulți alții cred diferit. Încercați și veți gusta, veți observa diferența." Irosirea sosului de soia este considerată un tabu în regulile nescrise ale mesei japoneze. Dacă pui prea mult sos de soia peste felul respectiv de mâncare, nu mai poți distinge gustul unic al fiecărui ingredient.

"Nu trebuie să cereți nimic în plus!"

Dar continuând în lumea sushi-ului super rafinat, regulile nerostite abundă. Andrea Fazzari , fotograful câștigător al premiului James Beard și autorul cărții Sushi Shokunin, explică faptul că „nu trebuie să cereți nimic în plus: shoyu (sos de soia), wasabi, ghimbir. Nu vi se va da o farfurie mică pentru shoyu suplimentar în care să scufundați nigiri. Nigiri-urile sunt deja perfecte așa cum sunt”.

Există și reguli nerostite pentru restaurantele de sushi cu bandă rulantă. Pentru început, igiena este esențială și trebuie să vă igienizați întotdeauna mâinile. Luați doar o farfurie, mâncați acea bucată, apoi luați alta. Odată ce ai luat o farfurie, o păstrezi, nu o pui niciodată înapoi pe banda rulantă. Nu atingeți niciodată banda transportoare și nu așezați nimic pe ea. Și, în sfârșit, când este timpul să plătiți, stivuiți-vă farfuriile ordonat; au coduri de culoare pentru a indica ce ai mâncat și cât costă fiecare bucată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.