Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum scăpăm de evaziune fiscală? Heiuș (ANAF): 'Dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă'

Europa Libera
Lucian Heius

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, afirmă, marţi, că evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului, iar dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, ar fi înregistrat. Heiuş a precizat că nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa, iar de la an la an acest fenomen este în scădere.

”Evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

Potrivit acestuia, în momentul în care se vor face tot mai multe plăţi prin sistemul bancar, ”inevitabil, atât evaziunea fiscală, cât şi fapte de corupţie vor scădea”.

”Dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, la vedere, s-ar înergistra absolut totul (...) Este clar că este un fenomen care există. Nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa”, a mai afirmat Lucian Heiuş.

Acesta a precizat, de asemenea, că ”de la an la an evaziunea fiscală scade”.

”Este un fenoment care este recunoscut şi de Uniunea Europeană”, a adăugat şeful ANAF.

Acesta a anunţat că ANAF, alături de APERO şi Consiliul Naţional pentru IMM-uri demarează o campanie pentru a determina comercianţii să accepte plata cu cardul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.