Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se descurcă Europa fără gazele rușilor: Germania interzice în administrația publică încălzirea la mai mult de 19 grade Celsius

finanzaonline.com
germania alegeri

Guvernul Germaniei a aprobat un regulament care restricţionează încălzirea clădirilor publice şi interzice panourile publicitare iluminate, într-un efort de a economisi energie şi de a combate creşterea costurilor energetice, relatează The Guardian, scrie Agerpres.

Legislaţia, care va intra în vigoare în aproximativ o săptămână şi va rămâne iniţial în vigoare timp de şase luni, presupune ca instituţiile publice, de la primării până la sălile de aşteptare ale căilor ferate, să nu fie încălzite la mai mult de 19 grade Celsius.

De asemenea, caloriferele din coridoare, foaiere, săli de aces şi încăperi tehnice vor fi oprite, iar faţadele şi monumentele clădirilor nu vor mai fi iluminate.

Reglementările vor anula temporar clauzele din contractele de închiriere care garantează o temperatură minimă în clădiri.

Reglementările fac parte dintr-un efort naţional de economisire a energiei pentru a reduce dependenţa celei mai mari economii a Europei de gazul rusesc şi de a domoli temerile că Moscova ar putea întrerupe accesul la conducta de la Marea Baltică în timpul iernii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.