Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se fac prognozele zilnice în cazul războiului din Ucraina: Analiza unui expert al Institutului pentru Studiul Războiului

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), atunci când elaborează rapoarte și prognoze zilnice despre războiul din Ucraina, se bazează pe informaţii din surse deschise şi, în același timp, încearcă să nu dezvăluie planurile forțelor ucrainene, pentru a nu prejudicia operațiunile militare - a explicat Katerina Stepanenko, analist de origine ucraineană care lucrează în cadrul ISW, anunță RBC, potrivit Rador.

"Ne bazăm în întregime pe surse deschise. Nu primim nicio informație de la servicii speciale din Ucraina sau din Occident. Toate aprecierile noastre sunt susținute de link-uri și citate, adică, dacă doriți să verificați la ce sursă ne referim, totul este disponibil online" - a subliniat Stepanenko.

Expertul a menţionat că prognozele și evaluările unei operaţiuni de eliberare sau operaţiuni ofensive, de asemenea, se bazează pe date din surse deschise și pe o analiză detaliată a situației. "Bineînţeles, cităm surse ucrainene, pentru că acestea văd situația pe teren. De obicei, estimăm unde ar trebui să fie liniile frontului și când ar putea fi sparte. Deci, în majoritatea cazurilor, este o combinație de estimări. Dar ţinem cont şi de baza acestor estimări, a altor fapte pe care le analizăm, a hărților etc. Facem o evaluare finală a ceea ce se întâmplă" - a explicat analistul ISW de origine ucraineană. În plus,

Stepanenko a subliniat că ISW se concentrează mai mult pe acțiunile ocupanților ruși, întrucât analiștii nu doresc să prejudicieze operațiunile Forțelor Armate ale Ucrainei. "Nu dorim să dăunăm securității operaționale a Forțelor Armate ale Ucrainei, ceea ce ne cer şi autoritățile ucrainene. Acest lucru este foarte important pentru noi" - a adăugat Katerina Stepanenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.