Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se mai laudă Donald Trump - A oprit covidul, a oprit tot, spune președintele cu mândrie despre zidul ridicat la granița cu Mexicul

ABC News
Donald Trump

Donald Trump laudă eficienţa zidului construit pe o porţiune a frontierei Statelor Unite cu Mexicul, apreciind că a fost folositor mai ales împotriva covid-19, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Este cel maiputernic zid (...) din lume, are o tehnologie incredibilă”, a declarat preşedintele american la o masă rotundă, marţi, la Yuma, marcând un prag de 200 de mile (322 de kilometri) din zid.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Zidul este ”de netrecut”, doar dacă nu ai ”o scară extraordinar de lungă”, a insistat locatarul Casei Albe.

Controversatul zid este util în lupta împotriva imigraţiei clandestine, dar s-a dovedit eficient şi în lupta împotriva răspândirii pandemiei covid-19, a dat asigurări Trump.

”El a oprit covidul, a oprit tot”, a subliniat el.

”În California, de exemplu, sunt zone foarte infectate de partea mexicană. Dacă nu aveam zidul, situaţia ar fi catastrofală”, a apreciat Trump.

Promis în ziua lansării primei sale campanii prezidenţiale, la 16 iunie 2015, acest ”zid magnific”, a cărui prezentare şi mărime au variat de-a lungul mitingurilor electorale, reprezintă o sursă de frustrare continuă a lui Donald Trump de când se află la Casa Albă.

Citește și: Lovitură DURĂ de la DNA pentru directorul UNIFARM - Control judiciar pentru fapte de luare de mită, abuz și favorizarea unor persoane

În urma refuzului democraţilor din Congres de a debloca fonduri în vederea finanţării acestui proiect, pe care-l consideră ineficient, Trump a încercat să-i ocolească, folosindu-se mai ales de Pentagon.

El a încercat să exploateze recente manifestaţii şi a promis să împiedice ”gloata de stânga” să arunce Statele Unite în haos, relatează Reuters.

La trei zile după primul său miting de campanie de la începutul crizei covid-19, din cauza căreia au venit mai puţini susţinători decât se aştepta la Tulsa, Trump a profitat de trecerea sa prin Phoenix, în Arizona, pentru a susţine un discurs a cărui temă principală a fost ordinea publică.

El i-a denunţat atât pe manifestanţii care au încercat să doboare statuia fostului preşedinte Andrew Jackson, un susţinător al sclaviei, cât şi pe cei care revendică o ”zonă autonomă” la Settle şi apreciat că acestea sunt motive ca el să fie reales.

”Acesta nu este comportamentul unei mişcări politice paşnice. este comportamentul regimurilor totalitare, dictatorilor, celor cărora nu le place ţara noastră”, a spus el.

În urmă cu patru ani, Trump a obţinut o victorie cu un scor strâns în acest stat din Sud, cu 100.000 de voturi în plus faţă de Hillary Clinton.

Sondaje în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, în care încearcă să obţină al doilea mandat, îl creditează în urma rivalului său democrat, fostul preşedinte Joe Biden.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

Senatoarea republicană în exerciţiu Martha McSally este devansată, de asemenea, de către candidatul democrat Mark Kelly.

Donald Trump a inaugurat cea de-a 200-a milă a zidului de la frontiera cu Mexicul, unul dintre ”motoarele” victoriei sale din 2016.

”Administraţia mea a făcut mai mult ca orice altă administraţie din istoria noastră pentru securizarea frontierei de Sud”, a declarat el la masa rotundă de la Yuma, la care au participat reprezentanţi ai forţelor de ordine şi poliţiei frontierei.

Este a treia vizită de la începutul anului a lui Trump în Arizona.

Vizita are loc în urma ridicării măsurilor de izolare la domiciliu, la 15 mai, de către guvernatorul republican Doug Ducey şi în contextul în care statul a înregistrat marţi un salt record al epidemiei - peste 3.500 de covid-19 în 24 de ore.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă

Bilanţurile pacienţilor spitalizaţi, bolnavilor la reanimare şi conectaţi la ”ventilatoare” au atins, de asemenea, cel mai înnalt nivel.

Serviciile de sănătate se apropie de saturare. Potrivit Arizonei, 84% dintre paturile de la reanimare sunt ocupate în prezent.

”Încă o dată, în loc să se angajeze în munca grea necesară în vederea soluţionării crizei sănătăţii şi crizei economice cu care se confruntă America, Donald Trump rămâne concentrat asupra «zidului» său ruşinos, ineficient şi inutil la frontiera noastră de Sud”, denunţă într-un comunicat Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.