Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cum se rugau sfinții isihaști?' - noua apariție de la Editura Cuvântul Vieții, sub semnătura lui Florin-Ciprian Petre

Diac. Dr. Florin-Ciprian Petre a publicat, la Editura Cuvântul Vieții, lucrarea „Cum se rugau sfinții isihaști?”, un volum accesibil celor care vor să afle mai multe privind istoria și practica rugăciunii isihaste.

Volumul reprezintă o adaptare în limba română a dizertației cu care diaconul Florin Petre de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române, și-a finalizat studiile de masterat în domeniul teologiei la Universitatea din Strasbourg.

„Intitulată sugestiv, dar și provocator, «Cum se rugau sfinții isihaști?», cartea de față, scrisă într-un limbaj teologic clar, elegant și atrăgător pentru cititorul zilelor noastre pune în atenția acestuia metodele de rugăciune ale celor mai cunoscuți sfinți isihaști care au scris despre rugăciunea neîncetată: Sfinții Simeon Noul Teolog, Nichifor din Singurătate, Grigorie Sinaitul și Grigorie Palama”, scrie pr. Ștefan Zară, în Cuvântul înainte, informează basilica.ro.

Răspunsul la întrebările esențiale privind relația suflet-trup din perspectiva practicării rugăciunii isihaste este una dintre țintele acestei cercetări.

„Vom încerca să înțelegem modul în care această relație se traduce prin recursul la metoda psihofizică în practica rugăciunii și dacă aceasta este obligatorie pentru neofiții isihaști sau dacă se constituie, de asemenea, ca un bun instrument duhovnicesc și pentru cei care au atins deja un înalt nivel al experienței spirituale”, anunță autorul în Introducere.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.