Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se va da de fapt lupta în PSD. De ce Dragnea vrea cât mai puţini votanţi. Şansa Rovanei

calcule

În PSD se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte. E de fapt vorba de supravieţuirea politică a lui Liviu Dragnea şi Victor Ponta. Pentru Rovana Plumb e doar o bătălie pe care dacă o va pierde nu îi va provoca mari pierderi pentru că este în ascensiune.

Peste tot se dau scoruri şi se fac pronosticuri. Puţin ştiu însă că cheia bătăliei de azi din Comitetul Executiv naţional al PSD stă în numărul e votanţi.

Vezi şi: Liviu Dragnea, dat câştigător. Câte voturi ar obţine el şi Rovana Plumb

Ca la orice şedinţă de partid vor participa tot felul de oameni. Asta nu înseamnă însă că toţi participanţii vor şi vota.

În timp ce Liviu Dragnea ar vrea ca la vot să participe strict doar desemnaţi în Statutul PSD, Rovana Plumb ar vrea ca să fie un CExN extins şi nu unul restrâns. Ochiometric orbind fiecare ar vrea varianta sa potenţându-şi atfel şansele.

Ce înseamnă CExN? Iată ce spune Statutul PSD:

content-image

content-image

În principiu Statutul prevede un număr de aproximativ 51 de peroane cu drept de vot. Numai că în timp (şi cu aordul lui Liviu Dragnea) prevederile statututare au cam fost lărgite şi drept de vot au primit şi cei de la Aliniatul 2 al Art.157 şi asta a dus la un CExN lărgit şi astfel efectivul de votanţi ajunge la o cifră între 80 şi 90 de persoane.

Vezi şi:  Apel din PSD: NU distrugeţi partidul

Cum teritoriul pare să fie în mare parte cu Liviu Dragnea şi privesc şi spre posibilitatea intrării în Opoziţie, responsabilii de la centru şi parlamentari ar vrea rămânerea la guvernare şi văd în Rovna Plumb şansa lor.

Potrivit surselor social-democrate marea bătălie se va da pe numărul şi calitatea votanţilor. Propunerea iniţilă va veni din partea secretarului general, Andrei Dolineaschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.