Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se vede APOCALIPSA ieșirii Marii Britanii din UE: Anunțul făcut de Londra

brexit

O ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea duce la zece ani sau mai mult de incertitudine dăunătoare până când o nouă relaţie cu blocul comunitar şi alte ţări este negociată, a apreciat luni guvernul britanic citat de Reuters.

Prim-ministrul David Cameron, care a ajuns în cursul acestei luni la un acord cu liderii UE pentru reformarea relaţiei Marii Britanii cu blocul comunitar, face campanie pentru un vot în favoarea rămânerii în UE la referendumul de la 23 iunie, deşi un număr dintre propriii săi miniştri susţin o ieşire a ţării din blocul comunitar.

Citește și: Mihai Gâdea trăiește pe picior mare

Într-un document care prezintă procesul retragerii din UE, guvernul susţine că părăsirea blocului comunitar este fără precedent şi că ar avea un efect imprevizibil.

'Va fi necesar până la un deceniu sau mai mult pentru a negocia mai întâi ieşirea noastră din UE, în al doilea rând viitoarele noastre aranjamente cu UE, iar în al treilea rând acorduri comerciale cu ţările din afara UE în termeni acceptabili pentru Marea Britanie', se menţionează în documentul dat publicităţii luni.

Citește și: Asta e cea mai periculoasă poziție sexuală pentru bărbați

'Aceasta ar fi o lungă perioadă de incertitudine care ar avea consecinţe pentru afacerile, comerţul şi investiţiile interne din Marea Britanie', se mai menţionează în document.

Deşi poziţia oficială a guvernului este de a sprijini rămânerea Marii Britanii în UE, mai mulţi dintre miniştrii de prim-plan ai lui Cameron şi primarul Londrei, Boris Johnson, fac campanie pentru Brexit şi au acuzat guvernul de alarmism.

Citește și: Greșeala pe care o fac femeile înainte și după sex

Unul dintre aceştia, Chris Grayling, un oficial cu rang de ministru care este şi lider al camerei inferioare a parlamentului britanic, a declarat că un acord cu UE după un eventual Brexit ar fi unul care se poate obţine relativ rapid pentru că este în interesul financiar al ţărilor UE să continue schimburile comerciale cu Marea Britanie.

'Ce dovadă există că ne vor trebui zece ani pentru a regla aranjamentele noastre comerciale? Noi cumpărăm mult mai mult de la ei decât ei de la noi, iar joburile în pericol dacă nu ajungem rapid la un nou acord comercial sunt în Bavaria, Franţa, Italia şi Spania... Se va ajunge suficient de rapid la un acord pentru a ne asigura că nu există o sincopă în relaţiile comerciale pentru că vor pierde şi ei dacă va exista una', a declarat Chris Grayling pentru BBC, informează agerpres.ro

Citește și: O româncă a fost ucisă de Statul Islamic: Era stewardesă, urma să se căsătorească

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.