Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sperie indienii maimuțele din Parlament

maimuta



Ministrul pentru dezvoltare urbană, Venkaiah Naidu, a informat Senatul în scris despre această măsură, al cărei scop este să împiedice maimuţele să-i mai deranjeze pe membrii legislativului.

Animalele au atacat de mai multe ori oameni politici sau au distrus documente oficiale. În anul 2007, un viceprimar a murit după ce a căzut de pe terasa casei sale din capitala Indiei pe când încerca să sperie o maimuţă.

Cei 40 de bărbaţi vor purta costume ce imită maimuţa-langur, o specie cu corpul alungit şi cu o blană de o nuanţă gri.

Maimuţele-langur ghidate de dresori au mai fost folosite ca măsură de protecţie împotriva altor maimuţe, dar recent s-a interzis utilizarea lor întrucât sunt o specie protejată. Însă efectul acestei interdicţii a fost creşterea prezenţei maimuţelor în capitala indiană, dar şi a atacurilor asupra oamenilor, unii fiind chiar şi muşcaţi, nemaivorbind de furtul mâncării.

Venerate în religia hindusă, ce le consideră o încarnare a zeului Hanunan, maimuţele se plimbă nestingherite prin multe oraşe din India, dar convieţuirea lor cu oamenii este dificilă.

O altă măsură luată de guvernul indian este angajarea unei echipe de veterinari care să inspecteze de două ori pe săptămână Parlamentul şi împrejurimile pentru a imuniza şi steriliza câinii maidanezi, un alt pericol pentru politicieni.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.