Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sprijină partidele vechi construirea mega moscheii de la București

PSD și PNL nu au suflat niciun cuvânt împotriva mega moscheii de la București până când situația nu a devenit periculoasă electoral. Atunci, candidații lor pentru București au găsit de cuviință să îngaime că sunt împotrivă. Din gură. Nicio acțiune nu a fost intreprinsă de consilierii PSD, PNL sau PMP (deși Băsescu e mare și tare din gură, cum a fost întotdeauna) în Consiliul General al Municipiului București pentru un referendum împotriva moscheii. Niciun semn de la Primăria Sector 1 de refuz al autorizației de construcție. Așadar, vorbe și praf în ochi, pentru că PSD este implicat direct în proiectul moscheii de vreme ce Guvernul PSD a dat terenul din Nordul Bucureștiului, iar PNL este supus directivelor lui Iohannis care tocmai a inventat la Ankara marea prietenie româno-turcă (un subterfugiu pentru vasalitatea lui Iohannis) al cărei prim semn este construirea moscheii. Băsescu nu este nici el într-o situație mai fericită de vreme ce a avut discuții preliminare pe această temă cu Erdogan și nici nu i-a trecut prin cap să spună ”NU”.

Lașitatea partidelor vechi pe această temă nu este însă o noutate, ci o constantă care poate fi regăsită în toate domeniile de interes pentru România. Partidele vechi din România și liderii lor au practicat atât de mult lingușeala fanariotă încât s-au îmbolnăvit iremediabil de slugărnicie. Orice putere străină vine să ceară ceva de la București, primul impuls al PSD, PNL și al celorlalte partide vechi este să facă o plecăciune adâncă dinainte chiar de a auzi ce li se spune. Vasalitatea din principiu și ca principiu, acesta este firul roșu al clasei politice de la București. Iar vizita lui Iohannis în Turcia a fost o dovadă suplimentară că președintele a învățat bine lecția îngenuncherii.

Iar când singurul partid naționalist din România, Partidul România Unită, a cerut referendum pentru moschee și pentru migranți sau când am anunțat protestul de la Cotroceni de duminica viitoare, 10 aprilie, împotriva acestor două nenorociri, de acolo de jos din șanțul din care partidele vechi se uită la străinătate cu adorație și umilință, singura reacție a fost că noi, naționaliștii, suntem extremiști! Desigur că pentru cei aflați în genunchi în fața tuturor, o atitudine verticală este de neînțeles. De ce să spui NU Turciei că poate dă și Erdogan ceva. De ce să stai vertical în fața Uniunii Europene că nu dă bine. De ce să scoți steagul UE de la locul său de glorie când regula este să i te închini indiferent ce parascovenii îți impune Bruxelles-ul, cum de exemplu cote obligatorii de migranți.

În fața supușeniei de decenii a partidelor românești târându-se în fața altor state sau organizații străine, atitudinea PRU de refuz ferm al cerșetoriei și al închinării la capitalele altora și la ambasadori pare dintr-un alt film. Așa și este! Noi, PRU, venim din filmul în care strămoșii se ridicau la luptă să își apere independența, credința și suveranitatea. PSD, PNL și celelalte partide vin din filmul în care cine dă mai mult din țara lui și cine se apleacă mai tare primește firmanul de la Bruxelles, Washington sau, mai nou, de la Ankara (ca înlocuitor de Istanbul). Că Iohannis face sluj la Bruxelles și la Merkel, asta nu a mirat pe nimeni. Că a ajuns să închine țara Turciei, asta a fost o surpriză chiar și pentru Erdogan care nu se aștepta ca autoritățile române să-i cadă la picioare atât de ușor. Și, în timp ce candidații PSD și PNL se umflă în pene că și ei au descoperit că sunt împotriva moscheii, Muftiatul ne anunță imperturbabil că proiectul moscheii continuă și că este în faza obținerii certificatului de urbanism. Așadar niciunul din partidele care sunt pe traseul obținerii avizelor (prin aleșii locali pe care îi dețin) nu deranjează proiectul. Restul e gargară...

Desigur, moscheea din București nu este nici singura enormitate la care este supusă Capitala României, nici cea mai gravă. Dar este emblematică pentru comportamentul de cățeluși vagabonzi care se gudură al partidelor vechi din România și care așteaptă dând din coadă ca un stăpân din afară, oricare ar fi el și indiferent de unde ar veni, să le arunce o bucată de pâine și să le comande: ”Apporte!”. Erdogan a comandat moschee la București, iar PSD, PNL, Băsescu, Ponta, Iohannis au alergat să îi îndeplinească voia Sultanului! Întrebarea finală care se pune este: mai are nevoie România de slugi la conducerea țării?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.