Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sunt AVANTAJAȚI Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu de modificările Codului de procedură penală

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragnea Tariceanu Dragnea

Camera Deputaţilor a adoptat luni seară proiectul de modificare a Codului de procedură penală, cu 175 de voturi “pentru”, 78 ”împotrivă” şi o abţinere.

Coaliția PSD-ALDE a fost acuzată de opoziție că a decis modificarea anumitor articole din Codul de procedură penală pentru a-l favoriza pe Liviu Dragnea. Unul dintre articolele votate ar permite ca o persoană condamnată definitiv să aibă posibilitatea de a solicita rejudecarea dosarului său, în cazul în care hotărârea de condamnare nu a fost scrisă și semnată de judecătorul care a soluționat cauza, fapt ce a revoltat opoziția care a asociat articolul cu situația lui Liviu Dragnea, informează stirileprotv.ro.

În dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea a primit o condamnare definitivă, unul dintre judecători nu a mai putut semna motivarea condamnării lui Dragnea, în ciuda faptului că ceilalţi patru au semnat-o.

Vezi și: Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, se întâlnește cu preşedintele Klaus Iohannis

Un alt articol modificat precizează că judecătorii nu pot condamna o persoană doar pe baza declaraţiilor date de martori, ofiţeri sub acoperire sau chiar a inculpatului. Opoziția a identificat din nou legătura între articol și cazul în care Bombonica Prodana şi Liviu Dragnea sunt judecaţi și se bazează pe declaraţiile martorilor care spun că două angajate de la Asistenţa Socială Teleorman, primeau salariul de la direcţie, însă, de fapt, lucrau pentru filiala PSD Alexandria.

În ceea ce-l privește pe Călin Popescu-Tăriceanu opoziţia acuză că Preşedintele camerei superioare a Parlamentului ar putea să ceară ca procesul în care a fost găsit nevinovat de mărturie mincinoasă în prima instanţă, să nu mai continue în apel, aşa cum a solicitat procurorul, conform aceleiași surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.