Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum sunt liderii, așa e și poporul - Majoritatea maghiarilor consideră dăunătoare sancțiunile împotriva Rusiei (Sondaj)

iStock
ungaria steag

Mai mult de 70% dintre maghiari se opun sancțiunilor împotriva Rusiei, a anunțat centrul de cercetare a opiniei publice Századvég, miercuri, 7 septembrie.

Conform sondajului realizat în septembrie, 72% dintre respondenți au considerat că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și SUA împotriva Rusiei sunt mai degrabă dăunătoare pentru Europa și pentru Ungaria. 21% dintre cei chestionați au descris restricțiile ca fiind destul de utile.

De asemenea, 50% dintre maghiari au descris sancțiunile ca fiind excesive, iar 25% ca fiind suficiente. 20% dintre respondenți au considerat că restricțiile împotriva Rusiei sunt insuficiente.

O mare majoritate, aproximativ 86%, a declarat că ar trebui inițiate discuții de pace între Rusia și Ucraina. Unsprezece procente s-au opus.

La 28 august, ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a declarat că nu dorește să poarte discuții privind sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești. El a spus că Europa nu poate scăpa fizic de dependența energetică de Rusia în viitorul apropiat.

De asemenea, la 24 august, Szijjártó a declarat că Ungaria este interesată de pace cât mai curând posibil și că nu intenționează să ia parte la un nou pachet de sancțiuni energetice împotriva Rusiei. Ministrul a subliniat că țara nu va putea să se aprovizioneze cu energie fără combustibil rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.