Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum va fi vremea în acest week-end: Cod galben de fenomene periculoase - ultimele anunţuri ale meteorologilor

vremea

Anunţ de ultimă oră al meteorologilor în privinţa vremii. Specialiştii avertizează că urmează un cod galben de fenomene periculoase. Vremea va fi anormal de caldă la începutul acestui weekend în mai multe regiuni din țară. De duminică însă, vremea se va răci, iar ninsorile vor apărea. Pe de altă parte, 15 judeţe din jumătatea de vest a ţării sunt sub atenţionare cod galben de vânt şi ploi, până sâmbătă, la ora 14:00, conform Digi 24.

Citește și: Un GREU al jurnalismului de investigație „eliberează” o adevărată BOMBĂ! O nouă fotografie cu CRIMINALA de la metrou! „Nu pot furniza alte informații”

Prima jumătate a weekendului va aduce temperaturi deosebit de ridicate, mai ales în sud. Termometrele vor indica până la 17, poate chiar 18 grade Celsius. Pe timpul zilei, ploile vor apărea local în jumătatea vestică a teritoriului, apoi, seara şi noaptea vor cuprinde Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În Crişana şi Maramureş, pe suprafeţe mici se vor mai strânge peste 15l de apă/mp. Răbufinirile vântului nu vor lipsi din spaţiul montan, iar după apus se vor înmulţi şi ninsorile.

Citește și: A ieșit la iveală! Oamenii au intervenit când Magdalena Șerban a împins prima fată! Cum s-a scuzat asasina – acuze dure la adresa tinerei

Duminică, vremea se va răci în toate regiunile, chiar semnificativ în cele sudice, estice şi centrale. Precipitaţiile, sub formă de ploaie în primele ore, vor prefera sudul şi centrul teritoriului, iar odată cu apropierea nopţii se vor transforma treptat în lapoviţă sau ninsori. La începutul săptămânii viitoare va mai putea ninge slab, însă doar pe suprafeţe restrânse. Temperaturile vor continua să scăda uşor, astfel că marţi nu se vor înregistra mai mult de 4 grade Celsius în Oltenia.

Citește și: Primăria Capitalei REACȚIONEAZĂ! Ce spune referitor la crima de la Dristor

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă în Capitală, cu maxime ce vor ajunge chiar şi la 16 grade Celsius. Până la amiază, norii vor fi destul de puţini, dar vor strânge rândurile spre seară şi va începe să plouă. Presiunea aerului va creşte uşor, iar vântul va sufla cel mult moderat. Răcirea vremii va fi resimţită duminică şi în Capitală. În plus, nu vor lipsi reprizele de ploaie slabă, iar spre sfârşitul după-amiezii vor apărea şi fulgii de zăpadă. La începutul săptămânii ce urmează, maximele nu vor mai trece de 2..3 grade Celsius, dar fulguieli trecătoare vor mai fi posibile doar luni. Vestea ceva mai bună este că, adierile vântului nu vor accentua prea tare senzaţia de frig, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.