Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum văd românii Europa (STUDIU)

Comitetul European al Regiunilor a publicat rezultatele unui studiu care explorează modul în care europenii văd Europa. Pentru acest articol ne-am focalizat pe opiniile românilor.

Înainte de asta să remarcăm, însă, că beneficiile percepute la nivelul întregii Europe depind de vârsta respondenților. Tinerii apreciază mai ales libera circulație în timp ce persoanele vârstnice apreciază  accesul la fondurile europene.

content-image

Ca așteptări, românii ar dori ca Uniunea să facă mai mult pe probleme precum stabilitatea economică și educația. Menționarea educației este interesantă deoarece ea nu apare prea des printre preocupările majore ale populației în relație cu autoritățile naționale. Este posibil să fie vorba de orizontul de timp al așteptărilor, UE fiind percepută ca o forță care acționează pe termen mai lung,

content-image

În schimb așteptările vizavi de implicarea Uniunii pe probleme de mediu sunt vizibil mai reduse.

Românii manifestă încredere sporită în Uniune comparativ cu alte niveluri administrative. Parțial, cel puțin, asta se datorează nivelului foarte scăzut de încredere în autoritățile regionale.

content-image

Autorii au făcut și o comparație între nevoia de solidaritate și preocuparea în ceea ce privește migrația. Românii au o preocupare redusă privind migrația, reflectând și nivelul scăzut al imigrației reale în timp ce solidaritatea înregistrează un nivel mai mare de preocupare.

content-image

Puteți citi studiul integral aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.