Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum văd tinerii activitatea Parelamentului: ’ Nu se gândesc la generația noastră’

Inquam Photos/ Octav Ganea
Parlament

O lecție de parlamentar a fost dată vineri în Casa Poporului, iar 120 de elevi și studenți au spus ce ar fi făcut ei dacă ar fi stat în băncile parlamentarilor. Primul lucru: "mai multe legi pentru generația care vine", spune unul dintre participanți.

„Nu pot să spun că sunt sau nu pregătiți (politicienii n.r.). Din Parlamentul României fac parte foarte mulți profesori universitari, foarte mulți medici, dar consider că nu își folosesc cunoștințele pe care le au pentru a își îndeplini funcția aceasta de parlamentar. O folosesc mai mult sau mai puțin pentru anumite scopuri personale”, crede unul dintre tinerii aflați în vizită în Parlament.

Este completat de un altul: „Tinerii sunt lăsați pe dinafară, la fel cum poate și politicienii de acum au fost lăsați cândva, și acum se gândesc să își creeze un viitor pentru ei, nu și pentru tineri. De aceea, consider că din Parlament ar trebui să facă parte mai mulți tineri, deoarece tinerii se gândesc și la ei, și la cei care sunt înainte lor, și, fiind apropiați și de generația din spate, se gândesc și la ea”, spune un student în anul II, la Facultatea de Drept din Iași.

„Parlamentul Tinerilor”, aflat la a XI-a ediție, organizat de Camera Deputaţilor, împreună cu Asociaţia Pro Democraţia, le-a arătat tinerilor locul unde se legiferează.

Iar ei au intrat repede în haina de parlamentari și au spus ce i-a nemulțumit până acum.

„Vedeți ce s-a întâmplat la comisia pentru legea offshore”, susține o tânără.

„Nu am apreciat absolut deloc (modalitatea în care au făcute dezbaterile pe legile justiției n.r.). Ar fi trebuit să fie mai multe dezbateri, să se țină cont de părerea societății civile și de recomandările Comisiei de la Veneția”, completează un coleg al fetei.

„Cum vedem acestă ilegitimitate (a Parlamentului n.r.)? Este o lipsă de suport din partea publicului pentru activitățile parlamentare. Observăm prin sondajele de opinie și prin prezența la vot. Iar în România prezența la vot este dezastruoasă. Dacă în Occident s-ar întâmpla să fie prezență de 39% la alegerile parlamentare, am vorbi despre sfârșitul democrației. Noi o privim ca pe o situație normală și nu este o situație normală”, a fost mesajul pe care Cristian Pîrvulescu, președintele de onoare Pro Democrația, l-a transmis tinerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.