Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Marea Britanie să devină 'următoarea Silicon Valley a lumii'

fibre2fashion.com
economie marea britanie

Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a semnalat vineri că va continua creşterea impozitelor, subliniind în acelaşi timp necesitatea de a dezvolta Brexitul într-un ”catalizator” pentru creşterea economică a Marii Britanii, relatează CNBC, citat de news.ro.

”Cea mai bună reducere a taxelor în acest moment este încetinirea inflaţiei”, a spus Hunt într-un discurs adresat giganţilor tehnologiei, inclusiv Amazon, Google şi Meta, în timp ce urmăreşte să alunge ”pesimismul” economic din Regatul Unit.

În ultimele luni a lipsit optimismul din economia Marii Britanii, a arătat Hunt. Ministrul le-a spus companiilor că sunt importante pentru perspectivele Regatului Unit, dar a adăugat că ”Marea Britanie este vitală şi pentru viitorul lor” şi le-a cerut ajutorul pentru a face din ţară ”următoarea Silicon Valley a lumii”.

Ministrul de Finanţe a subliniat importanţa de a face din Marea Britanie un loc în care companiile doresc să facă afaceri. El a arătat că Marea Britanie trebuie să aibă ”nimic mai puţin decât cel mai competitiv regim fiscal al oricărei ţări majore”, în ciuda restabilirii creşterii planificate a impozitului pe profit de la 19% la 25%, după ce creşterea fusese abandonată de fostul ministru de Finanţe Kwasi Kwarteng.

Ultimele comentarii ale lui Hunt s-au referit mai mult la îmbunătăţirea imaginii circumstanţelor economice din Marea Britanie decât la furnizarea de noi politici, consideră Susannah Streeter, analist senior de investiţii şi pieţe la Hargreaves Lansdown.

″Jeremy Hunt a scăpat de imaginea de pompier pentru cea de muncitor în construcţii, hotărât să ajute la reconstruirea economiei Marii Britanii. Dar nu există beton cu uscare rapidă, pentru a oferi o soluţie imediată la stagnarea în care se află Regatul Unit”, a scris Streeter într-o notă de analiză.

Discursul lui Hunt a avut loc în timp ce rata inflaţiei din Regatul Unit a atins 10,5% în decembrie, cu mult peste ţinta de 2% a Băncii Angliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.