Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum vrea Noua Zeelandă să interzică fumatul pe termen lung - Copiii care vor avea 14 ani la momentul intrării în vigoare nu vor mai putea fuma niciodată

www.stiripesurse.ro
antifumat

Noua Zeelandă va interzice vânzarea de ţigări către generaţiile viitoare, în condiţiile în care ţara îşi propune să devină una fără fumat până în 2025, a anunţat joi guvernul, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Persoanele cu vârsta de 14 ani în momentul intrării în vigoare a legii nu vor putea niciodată să cumpere tutun în mod legal, a declarat ministrul asociat al Sănătăţii, Ayesha Verrall.

"Vrem să ne asigurăm că tinerii nu încep niciodată să fumeze, aşa că vom transforma în infracţiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun noilor generaţii", a mai spus ea.

Conform noii legi, oamenii vor putea cumpăra doar produse pe bază de tutun cu niveluri foarte scăzute de nicotină, iar numărul magazinelor care vor putea vinde produse cu tutun va scădea.

"Este o zi istorică pentru sănătatea poporului nostru", a mai spus Verrall.

Ea a afirmat că, în Noua Zeelandă, fumatul este principala cauză de deces ce poate fi prevenită şi provoacă unul din patru cancere. Afecţiuni asociate fumatului sunt întâlnite în special în comunităţile indigene Maori, din Pacific şi în cele cu venituri reduse.

"În timp ce ratele de fumat se îndreaptă în direcţia corectă, trebuie să facem mai mult, mai repede, pentru a ne atinge obiectivul. Dacă nimic nu se schimbă, vor trece decenii până când rata de fumat în rândul comunităţii Maori va scădea sub 5%, iar acest guvern nu este pregătit să lase oamenii în urmă", a mai spus oficialul neo-zeelandez.

Se va acorda de asemenea prioritate măsurilor practice de sprijin pentru fumători, a subliniat ministrul Verrall.

Noua propunere legislativă urmează să fie supusă la vot în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.