Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumpărarea de Bitcoin este ca și cum ai intra într-un câmp minat, spune primul viceguvernator al Bank of Russia

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Banca centrală rusă și-a reiterat din nou poziția negativă față de Bitcoin ( BTC ), unul dintre cei mai buni directori ai băncii comparând criptomoneda cu o schemă piramidală.

Serghei Șvetsov, primul viceguvernator la Banca Rusiei, și- a exprimat îngrijorările autorității cu privire la investițiile în criptomonede într-un interviu de miercuri, avertizând despre riscul perceput de pierderi de către investitori.

Șvetsov a spus că investitorii locali și-au turnat din ce în ce mai mult banii în instrumente financiare alternative la care el a făcut referire ca „piramide financiare tehnologice”, afirmând că bitcoin este doar unul dintre astfel de scheme piramidale. El a spus că mulți investitori cu amănuntul se așteaptă la profituri uriașe din investițiile în criptomonede, vânzarea participațiilor lor imobiliare sau împrumuturi pentru a investi în Bitcoin, în ciuda riscului „imens” de a-și pierde toți banii.

„Când cumpără Bitcoin, o persoană intră într-un câmp minat și nu există pe cine să se bazeze în afară de el însuși și nimeni nu îl poate proteja”, a argumentat Șvetsov. Executivul a subliniat că guvernul rus nu are nicio responsabilitate pentru pierderile investitorilor de criptomonede:

„Nu este nevoie să mergi acolo unde nu ești protejat de Federația Rusă, unde banii tăi ar fi pur și simplu luați și nu vei putea face nimic în acest sens.”

Șvetsov a făcut anterior observații similare cu privire la industria criptomonedelor, afirmând anul trecut că Banca Rusiei nu a recunoscut achizițiile cripto ca investiție și a cerut guvernului și intermediarilor financiari să descurajeze rușii să cumpere criptomonede. După cum sa raportat anterior, Banca Rusiei a refuzat, de asemenea, băncile locale să ofere servicii de criptare .

Cu toate acestea, investițiile în criptomonede au fost din ce în ce mai populare în Rusia. Potrivit unui raport al World Gold Council, criptomoneda a fost al cincilea cel mai popular instrument de investiții din Rusia după conturi de economii, valute străine, asigurări imobiliare și de viață anul trecut și a fost clasificată puțin mai populară decât investițiile în aur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.