Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumpărătorii din Japonia și Coreea de Sud reînnoiesc contracte pe termen lung cu proiectul rusesc de gaz natural lichefiat

TASS
gnl

Proiectul Sakhalin-2 LNG ar putea să-și dubleze veniturile în 2023, comparativ cu înainte de invazia rusă a Ucrainei, deoarece prețurile GNL sunt acum mai mari și mulți dintre cumpărătorii asiatici pe termen lung și-au reînnoit tranzacțiile, a raportat miercuri Reuters, citând analiști și agenții săi, informează oilprice.com

Cei mai mulți cumpărători de GNL pe termen lung ai proiectului Sakhalin-2, inclusiv din Japonia și Coreea de Sud, au continuat să cumpere gaz de la companie, chiar dacă marii majori occidentali au părăsit operațiunile în masă în Rusia după invazia rusă a Ucrainei în februarie 2022, inclusiv Shell, care a spus că va părăsi proiectul.

Cu toate acestea, utilitățile din Japonia și Coreea de Sud au continuat să cumpere GNL de la Sakhalin, invocând securitatea energetică - și multe dintre ele și-au reînnoit contractele pe termen lung.

În 2021, cele mai recente date disponibile, proiectul Sakhalin-2 a înregistrat venituri de 5,7 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Reuters. În acest an, veniturile s-ar putea dubla din cauza prețurilor mai mari ale GNL și a cererii continue din partea cumpărătorilor asiatici.

În august anul trecut, Tokyo Gas, cel mai mare furnizor de gaze urbane din Japonia, a semnat un acord pe termen lung cu GNL cu noul operator rus Sakhalin-2 pentru a menține volumele de aprovizionare din proiect.

Un decret al lui Vladimir Putin prevedea la începutul lunii iulie că o companie rusă de stat nou înființată va prelua drepturile și obligațiile Sakhalin Energy Investment Co., societatea mixtă care gestionează proiectul de petrol și gaze Sakhalin-2. Shell și Mitsui și Mitsubishi din Japonia erau acționari minoritari la Sakhalin Energy Investment Co.

La începutul lunii august, guvernul rus le-a dat investitorilor străini minoritari Sakhalin-2 – Shell, Mitsui & Co și Mitsubishi – o lună pentru a-și revendica participațiile într-o nouă entitate care va înlocui proiectul existent. Shell a confirmat că caută modalități de a părăsi proiectul, în timp ce companiile japoneze și-au păstrat mizele.

Mitsui, care are încă 12,5% în Sakhalin-2, a declarat în noiembrie că proiectul are suficientă cunoștințe tehnice pentru a rula operațiuni fără Shell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.