Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cumpărături de Paşte, în vremea pandemiei - Ce măsuri au luat comercianții

Inquam Photos / Octav Ganea
piata obor

Altădată aglomerată în Săptămâna Mare, Piaţa Sălăjan avea în aceste zile şi tarabe neocupate, iar la primele ore ale dimineţii puţini clienţi îşi făceau aprovizionarea cu legume şi verdeţuri.

Comerciaţii din pieţe păstrează distanţa între ei, dar şi faţă de clienţi. "O zi vin eu, o zi vecinul. Asta e regula acum, să păstrăm distanţa. Nu vedeţi cum e împrejmuit?", arată un bătrân spre tarabele delimitate cu folie din plastic, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Echipaţi cu mănuşi şi măşti chirurgicale, unele aşezate chiar şi "de formă", sub bărbie, producătorii îşi aranjau marfa pe tarabe în aşteptarea clienţilor. "Vânzare slabă, nu mai iese lumea. Mai vin pensionarii de la 11:00, dar ce să facă şi ei în două ore? Să ia pâine, să ia una-alta... Se formează o coadă aici, la pâine...", comentează o precupeaţă, în timp ce pune legăturile de ceapă şi lobodă în pungă pentru un client.

O bătrână îşi aranjează marfa, în timp ce conversează cu vecina de tarabă: "Mi-a spus băiatul să nu mai vin la piaţă. Dar ce să fac cu marfa? Dacă ţi-e ursit să mori, mori oricum", spune cu convingere.

În aşteptarea clienţilor de la ora 11:00, ţăranii îşi mai aranjează produsele, cu preţuri pentru toate buzunarele. Ridichile, ceapa verde, usturoiul, loboda, ştevia şi vedeaţa au afişate preţuri de 1-1,5 lei/legătura. Cartofii noi costă 15 lei/kg, iar cei de anul trecut au preţuri începând cu 3 lei/kg, varza nouă se vinde cu 6 lei/kg, iar salata cu 2-2,5 lei/bucata. Castraveţii cornişon se găsesc la 10 lei/kg, iar roşiile au preţuri începând cu 8 lei/kg şi ajung la 17 lei kg, cele "cherry". Nu lipsesc fructele din import: căpşuni cu 12 lei/kg, pere, de la 8 lei/kg, banane cu 6 lei/kg.

Citește și: Incredibil! Iată ce medicament este pe lista OMS pentru combaterea Covid-19

La micile magazine din piaţă cumpărătorii mai găsesc alcool sanitar cu 15 lei/500 ml şi drojdie proaspătă cu 25 lei/500 grame, cele mai căutate produse în această perioadă.

Carnea de miel se vinde la preţuri cuprinse între 29 lei şi 32 lei/kg în hala acoperită din Piaţa Sălăjan, iar la măcelăria din zona Trapezului "La bulgarul" se vinde cu 30 lei/kg.

În Piaţa Crângaşi, mielul întreg se vinde cu 27 lei/kg.

Pe de altă parte, în Piaţa Prosper, din zona 13 septembrie, varza murată se vinde cu 8 lei/kg, castraveţii muraţi cu 12 lei/kg, gogoşarii muraţi cu 20 de lei kg/, în timp ce un kilogram de miez de nucă se vinde cu 45 lei. Legătura de pătrunjel şi mărar costă 1 leu, 3 lei/legătura de leuştean, 1,50 lei legătura de ceapă verde şi 2,50 lei/legătura de usturoi verde.

Citește și: CTP cere capul lui Marcel Vela: Pentru asta, Costache a plătit cu funcția

Pentru supermarketuri este o perioadă mai bună, în condiţiile în care mulţi clienţi preferă să îşi facă aprovizionarea dintr-un singur loc. Chiar dacă la casele de marcat se formează cozi, se respectă distanţa impusă de autorităţi. Cumpărătorii se concentrează pe produsele tradiţionale specifice Sărbătorilor Pascale.

În Carrefour, carnea de miel (România) costă - 27,99 lei/kg, anterior miel cu cap - 18,99 lei/kg, iar cozonacii de la 10,50 lei la 45 de lei, în funcţie de marcă, umplutură etc. Puiul grill costă 8,99 lei/kg

Un cofrag de 30 de ouă, din import, cod 3, are un preţ de 17,30 lei, în timp ce 10 ouă din România, cod 1 - clasa A, costă 10,29 lei, dar se găsesc de la 7,50 lei/10 bucăţi cod 3 sau peste 8 lei cod 2/10 bucăţi. Pentru cei care vor ouă vopsite, acestea pot fi cumpărate cu 14,99 lei zece bucăţi, de provenienţă Germania.

Şi oferta de verdeţuri este destul de bogată: leuştean, la 2,29 lei o legătură, pătrunjel şi mărar, la 0,99 lei legătura, lobodă şi ştevie, la 1,50 lei legătura. Ceapa verde şi usturoiul verde costă 1,49 lei/legătură.

Citește și: Traian Băsescu îl face praf pe Marcel Vela: Demagogul cu elice a reuşit să-l ajungă pe Ponta şi în demagogie şi în ticăloşie

"Ne despart doar câteva zile de Sărbătorile Pascale, prin urmare vom avea în magazine activări dedicate, dar adaptate contextului. Cei care ne vizitează zilele următoare vor găsi printre altele o alee centrală asezonată cu produse specifice momentului din an, fructe şi legume proaspete, verdeaţă de la producători locali din cooperativa Vărăşti şi din programul Creştem România bio. Aducem mai aproape de consumatori produsele tradiţionale susţinând dezvoltarea locală", a declarat, pentru AGERPRES, Ionuţ Niţoi, director Carrefour Corbeanca.

În Cora Lujerului, pulpa de miel cu os costă 39,99 lei/kg, cotletul de miel 44,99 lei/kg, iar capul de miel 8,99 lei/kg. Pentru ouăle roşii cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar 10 lei/10 bucăţi.

La Mega Image, carnea de miel costă 19,90 lei/kg (sfert anterior cu cap/sfert posterior), în timp ce drobul de miel se vinde cu 16,99 lei/400 de grame. Tot aici găsiţi 30 de ouă, mărimea M, la 8,99 lei. Totodată, ouăle fierte şi vopsite, 10 bucăţi costă 13,99 lei. Legătura de pătrunjel sau mărar poate fi cumpărată cu 0,79 lei, iar cea de leuştean cu 1,19 lei. Usturoiul verde se vinde cu 1,45 lei legătura, în timp ce ceapa verde costă 1,15 lei legătura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.