Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUMPLIT În timp ce Donald Trump îl laudă pe 'PATRIOTUL' Kim Jong Un, Coreea de Nord a redus raţia zilnică de alimente la 300 de grame:E cea mai mică din istorie

AP
Kim Trump

Coreea de Nord a redus raţia de hrană la 300 de grame pe zi, cea mai mică din istorie pentru această perioadă a anului şi este probabil că vor exista măsuri şi mai drastice după cea mai slabă producţie agricolă din ultimii zece ani, a anunţat ONU vineri, relatează Reuters.

ONU a efectuat o analiză a securităţii alimentare la cererea Coreei de Nord între 29 martie şi 12 aprilie, informează news.ro.

Citește și: Vești proaste pentru românii cu ‘ Prima Casă’! BCR a făcut anunțul

„Această nouă analiză ... a relevat că în urma celei mai slabe producţii agricole din ultimii zece ani cauzată de secetă, caniculă şi inundaţii, 10,1 milioane de oameni suferă din cauza unei insecurităţi alimentare severe, însemnând că ei nu au destulă hrană până la următoarea recoltă”, a declarat purtătorul de cuvânt al World Food Program, Herve Verhoosel.

Analiza a arătat că aportul proteic este foarte scăzut, unele familii consumând proteine doar de câteva ori pe an.

Citește și: Kaufland își nimicește concurența! Cum plănuiește să atragă mai mulți clienți

World Food Program şi Organizaţia ONU privind Alimentaţia şi Agricultura sunt printre puţinele organizaţii umanitare care au acces în Coreea de Nord.

Rezultatele agricole de 4,9 milioane de tone, cele mai scăzute din 2008-2009 au dus la un deficit alimentar de 1,36 milioane de tone în 2018-2019, conform raportului.

Citește și: Vodafone a făcut anunțul! Ce a descoperit în echipamentele livrate de către Huawei

Printre cei 10,1 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare umanitare privind alimentaţia se află 7,5 milioane de cetăţeni care depind de raţiile guvernului şi 2,6 milioane de fermieri din cooperative.

„Previziunile pentru recoltele începutului de sezon 2019 sunt îngrijorătoare, comunităţile fiind în pericol pentru că sezonul de secetă va începe în iunie. Efectele unor şocuri climatice repetate sunt lipsa combustibilului, a îngrăşământului şi a unor piese de schimb esenţiale pentru activităţile de fermă”, a declarat Verhoosel.

Citește și: Adevărul a ieșit la iveală! Noi controverse legate de CV-ul lui Augustin Lazar

Deşi mai multe ţări, printre care Rusia, Canada, Franţa, Suedia şi Elveţia, donează alimente pentru Coreea de Nord prin intermediul Programului Alimentar Mondial, acestea sunt departe de a completa nevoile de hrană.

Coreea de Nord a trecut printr-o foamete severă în anii '90, în urma recoltelor slabe şi a dezintegrării Uniunii Sovietice, ţară care era la acea vreme o sursă de bază pentru asistenţa economică, circa 3,5 milioane de nord-coreeni murind atunci. China a devenit apoi unul dintre principalii furnizori de ajutor umanitar pentru Coreea de Nord.

Citește și: Vești proaste pentru românii cu ‘ Prima Casă’! BCR a făcut anunțul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.