Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cupa Mondială FIFA 2026: România urcă un loc în clasament, iar Argentina își mărește avantajul față de Franța

FIFA

Cupa Mondială FIFA 2026: România urcă un loc în clasament, iar Argentina își mărește avantajul față de Franța

Începutul bun al naționalei de fotbal a Argentinei în preliminariile pentru Cupa Mondială FIFA 2026 a consolidat poziția sud-americanilor în fruntea clasamentului mondial FIFA, publicat joi de forul internațional. România a urcat un loc, până pe 47, după remiza cu Israel și victoria cu Kosovo, relatează Mediafax.

Un total de 159 de meciuri internaționale au fost disputate în luna septembrie, Argentina, câștigătoarea Campionatului Mondial din Qatar 2022, începând perfect campania de calificare la Cupa Mondială FIFA 2026.

În urma unui triumf cu 1-0 în fața Ecuadorului și a unui succes cu 3-0 în deplasare împotriva Boliviei în primele meciuri de calificare la Cupa Mondială CONMEBOL FIFA 2026™, Argentina (locul 1) își consolidează poziția în fruntea clasamentului mondial FIFA. Franța (locul 2) pierde ceva teren față de Albiceleste după ce a suferit o înfrângere cu 2-1 în amicalul în fața Germaniei, diferența anterioară de doar 0,19 puncte crescând acum la 10,65 puncte.

Între timp, Brazilia (locul 3), Anglia (locul 4) și Belgia (locul 5) își păstrează pozițiile într-un top 5 care rămâne neschimbat față de ediția din iulie 2023 a clasamentului mondial. Liderii sunt urmați de Croația (locul 6), Olanda (locul 7) și Portugalia (locul 8), singura echipă dintre primele zece care a urcat o poziție. Italia (locul 9) a coborât un loc, după ce a remizat, 1-1, în deplasare, în fața Macedoniei de Nord, în meciul din preliminariile UEFA EURO 2024. Top 10 este completat de Spania.

Schimbările nu lipsesc nici mai jos în clasament. Dintre echipele clasate între locurile 10 și 50, nu mai puțin de 17 au urcat cu un loc sau mai mult. Austria (locul 25) și Ungaria (locul 32) au cea mai bună progresie, urcând câte patru locuri. Mali (locul 49) și Coasta de Fildeș (locul 50) au urcat câte două poziții fiecare și își recuperează locul între top 50.

După ce a suferit două înfrângeri consecutive în deplasare - 4-2 în fața Sloveniei și 1-0 cu Kazahstan - Irlanda de Nord (locul 74, cu 10 locuri mai puțin) suferă cea mai mare cădere în ultima ediție a clasamentului. Belarus (locul 105) a coborât șapte poziții și a ieșit din top 100, în timp ce Trinidad și Tobago (locul 98, în creștere cu 4), Mauritania (locul 99, în creștere cu 2) și Kazahstan (locul 100, în creștere cu 4) au evoluat în direcția opusă și au ajuns în top 100.

În mare parte datorită victoriei cu 2-0 în fața Poloniei, Albania (locul 62, în creștere cu 3) înregistrează cea mai mare evoluție ca număr de puncte (plus 20,08).

În ceea ce privește progresul, cele mai mari urcări sunt reușite de Guineea-Bissau (locul 106) și Aruba (193), ambele avansând șase locuri.

România a urcat de pe locul 48 pe 47, acumulând 1.448,2 puncte, după ce a remizat 1-1 cu Israel și a învins Kosovo cu 2-0, pentru un plus de 4,04 puncte în clasament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.