Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curiosity - Exploratorii planetei Marte lucrează de acasă

NASA/youtube
rover curiosity

Echipa „Curiosity” din cadrul NASA Jet Propulsion Laboratory a început să exploreze Marte, de la domiciliu. Angajaţii au fost rugaţi să rămână acasă, în timpul pandemiei de coronavirus. „Marte nu stă nemişcată. Noi continuăm să explorăm", a spus Carrie Bridge, şefa echipei, potrivit cnbc.com, notează Mediafax.

Echipa „Curiosity”, care de obicei lucrează de la sediul NASA Jet Propulsion Laboratory din sudul Californiei, a fost rugată să continue cercetările, dar de acasă. În luna martie, toţi angajaţii şi-au mutat biroul şi au continuat să exploreze planeta Marte de la domiciliu.

„De obicei toţi lucrăm în aceeaşi cameră, proiectăm monitoarele, imaginile şi datele. Colegii vorbesc atât în grupuri mici, cât şi cu restul din cameră", a spus leaderul echipei "Curiosity", Alicia Allbaugh, care, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost nevoită să echipeze casele angajaţilor cu monitoare, căşti şi tot ce au nevoie pentru a lucra de la domiciliu.

În plus, membrii echipei au primit şi ochelari 3D pentru a vedea imagini 3D transmise de rover de pe Marte.

Carrie Bridge, care este şefa echipei de operaţiuni ştiinţifice, a dezvăluit că monitorizează 15 discuţii în acelaşi timp şi că „Marte nu stă nemişcată. Noi continuăm să explorăm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.