Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curiosul caz al lui Antonio Andrusceac și al Clotildei Armand

usr uniunea salvati romania

Puțini mai țin minte astăzi, când USR este al treilea partid al țării, momentul în care predecesorul USR, anume USB, a candidat la alegerile locale din București. USB era un grup mic de oameni, cu experiență politică lipsă sau extrem de limitată, așa că pe liste s-au strecurat tot felul de nume.

Unul dintre aceste nume este Antonio Andrusceac, consilier local la Secorul 4 și chiar șeful consilierilor locali USR.

Domnul Andrusceac a susținut undeva a finalul anului trecut un coleg care dorea să se creeze autobuze gratuite pentru persoanele sărace. Scopul acestei propuneri nu era acela de a oferi un ajutor ci de a proteja călătorii cu bilet de la a vedea sărăcimea. A fost un pic de scandal, a trecut.

Mai de curând domnul Andrusceac a declarat pe Facebook că femeia nu poate fi împlinită în carieră ci numai în familie. Iar cele care caută altceva sunt niște „frustrate".

„Nu va mai minţiţi. TOATE femeile sunt făcute să fie mame şi soţii. Frustrările nu se ascund în spatee ‘carierei’. Ce-i de fapt ‘cariera’:)? O aparenţă de importanță dată de un ecuson agăţat de gât, un salariu destul de prost pentru multă umilinţă şi renunţări?

Prima casă sau maşina luate într-un milion de rate, doar ca să vadă Satu’ că fata s-a ajuns... nu păcălesc însă pe nimeni, tot neîmplinite rămân, fără familii, fără copii... auzind mereu – ‘da’ tu mamă, nu te mai măriţi?’ Pentru că în înţelepciunea lor, mamele, bunicile, ştiu care este adevărata împlinire a femeii...”

Consilierul Andrusceac susține și păstrarea denumirii liceului Mircea Vulcănescu, deși acesta din urmă este un fost membru al guvernului Antonescu.

Citiți și: Merită Mircea Vulcănescu să dea numele unui liceu? (OPINIE)

Dl Andrusceac a generat frustrări și în interiorul USR nu doar în afară. Cineva în partid vorbea, metaforic, de sute de sesizări interne care ar fi fost depuse.

Consilierul USR are totuși un atu: este susținut de Clotilde Armand, lidera platformei interne USR Popular.

Ei bine, toate aceste sesizări interne și nemulțumiri externe au fost puse ieri pe masa Biroului Național. Acesta a numit trei raportori pentru cazul Andrusceac.

Împricinatul, însă, a avut încă o dată șansa de partea sa. Unul dintre raportori, este tocmai dna Armand, sponsorul politic al dlui Andrusceac. Acest lucru este confirmat din două surse independente.

Dl Elek Levente, președinte interimar al partidului, a confirmat procedura de numire a trei raportori, despre care a spus că sunt aleși "arbirar" (de fapt aleator, n. red). Dar nu a dorit să spună cine sunt aceștia. Dan Barna, purtătorul de cuvvânt al partidului, nu a dorit să comenteze până la ora scrierii acestui articol.

Din câte ne putem da seama Clotilde Armand nu a considerat necesar să se recuze de la a judeca faptele protejatului său politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.