DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cursă nebună! În primele 10 minute, 7.000 de IMM au aplicat pentru granturi de lucru. Anunțul ministrului Economiei

cursa-cai

7.000 de IMM-uri au aplicat pentru accesarea granturilor pentru capitalul de lucru, pe platforma https://granturi.imm.gov.ro, în primele 10 minute de la lansarea etapei de înscriere, anunță ministrul Economiei Virgil Popescu, pe Facebook.

Formularul de înscriere va rămâne activ până miercuri 28 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.

Granturile pentru capital de lucru se acordă IMM-urilor din domenii de activitate precum HoReCa, industria alimentară şi alte activităţi asimilate acesteia, servicii din domeniul transporturilor, agenţii de turism, editurilor/librăriilor/ bibliotecilor, industriilor creative, precum şi companiilor din domeniul organizărilor de evenimente a căror activitate a fost afectată de pandemia de COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă ori redusă prin ordonanţe militare pe perioada stării de urgenţă şi/sau pe perioada stării de alertă.

Granturile pentru capital de lucru fac parte din cele trei linii de finanţare cu o valoare totală de 1 mld. euro. Prin această linie de finanţare, antreprenorii pot obţine sume nerambursabile în valoare de până la 150.000 euro, sume destinate IMM-urilor care sunt active în special în sectoarele HoReCa, turism, industrii afectate de pandemia de COVID-19.

Nicușor Dan anunță PROBLEME CU apa caldă și căldura: În mod deliberat, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni

IMM-urile cu o cifră de afaceri cuprinsă între 5.000 şi 13.500 euro în 2019 pot obţine un grant pentru capital de lucru în valoare de 2.000 euro, cele cu cifra de afaceri cuprinsă între 13.501 şi 1 mil. euro pot primi 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 euro, iar pentru IMM-urile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro valoarea maximă a grantului pentru capital de lucru este de 150.000 euro.

Suma de 1 miliard de euro este împărţită în trei categorii de granturi: microgranturi, granturi pentru capital de lucru şi granturi pentru investiţii. Astfel, prima, în valoare de 2.000 de euro, se adresează microîntreprin­derilor şi PFA-urilor, a doua categorie de granturi este cea pentru capital de lucru prin care antreprenorii pot obţine sume nerambursabile în valoare de până la 150.000 euro, sume destinate IMM-urilor care sunt active în special în sectoarele HoReCa, turism, industrii afectate de pandemia de COVID-19, iar a treia categorie de granturi este cea pentru investiţii, prin care companiile pot obţine între 50.000 şi 200.000 de euro.

Linia de finanţare pentru capital de lucru este a doua care va debuta în luna octombrie. Înscrierile pentru microgranturile de 2.000 de euro pentru IMM-urile afectate de pandemia de COVID-19 au început luni 12 octombrie, de la ora 10.00, şi vor continua până miercuri 21 octombrie. Până luni, circa 23.000 de companii au aplicat pentru un microgrant de 2.000 de euro pe platforma pusă la dispoziţie de Ministerul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.