Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursa prezidențială din SUA este DETONATĂ: O colaboratoare îl acuză pe Joe Biden de AGRESIUNE SEXUALĂ

Tara Reade

O fostă colaboratoare a lui Joe Biden îl acuză că a agresat-o sexual în urmă cu aproape 30 de ani, o acuzaţie dezminţită de echipa de campanie a celui care urmează să fie învestit de Partidul Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie, relatează Reuters.

Joe Biden ”este ferm convins că femeile au dreptul să fie ascultate şi să fie ascultate cu respect”, a subliniat marţi, într-un comunicat, o purtătoare de cuvânt a echipei sale, Kate Bedingfield.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

”Afirmaţii de acest fel este necesar să fie examinate în mod conştiincios de o presă independentă”, a subliniat ea, scrie news.ro.

”Însă ceea ce este clar cu privire la această acuzaţie este faptul că ea este falsă. Acest lucru nua avut absolut loc”, a respins ea.

Citește și: BOR reacționează după declarația președintelui: BOR a respectat întocmai toate normele impuse prin leg

La originea acestui scandal se află Tara Reade, o fostă asistentă a lui Joe Biden care a lucrat pentru el din decembrie 1992 în august 1993, pe când era senator.

Tara Reade, în vârstă de 56 de ani, a declarat pentru The New York Times (NYT), The Washington Post (WP) şi alte publicaţii că Joe Biden a pus-o la perete şi şi-a băgat mâinile în cămaşa şi sub fusta sa.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Ea a depus o plângere săptămâna trecută la Poliţia din Washington, scrie presa americană, în pofida faptului că presupusele fapte s-au prescris.

Reuters scrie că nu a putut să intre în contact cu Tara Reade sau cu vreunul dintre reprezentanţii săi.

Citește și: Incredibil! Iată ce medicament este pe lista OMS pentru combaterea Covid-19

Publicaţiile care au publicat declaraţiile lui Tara Reade - inclusiv NYT şi WP - precizează că una dintre prietenele ei le-au declarat că fosta colaboratoare a lui Biden i-a vorbit despre aceste fapte la vremea respectivă.

Altă prietenă a lui Reade a declarat NYT că fosta asistentă i-a vorbit în 2008 despre un ”incident traumatizant” implicându-l pe Biden.

Citește și: CTP cere capul lui Marcel Vela: Pentru asta, Costache a plătit cu funcția

Ziarele scriu că au intervievat un număr mare de persoane care au lucrat la biroul senatorial al lui Biden cu Reade şi că acestea declară că nu-şi amintesc nimic despre vreun incident de acest fel sau despre vreun comportament de acest fel al fostului vicepreşedinte democrat al Statelor Unite.

Tara Reade este una dintre cele opt femei care au declarat, la începutul anului trecut, că Joe Biden le-a luat în braţe, sărutat sau atins într-un mod care le-a făcut să nu se simtă în largul lor.

Citește și: Traian Băsescu îl face praf pe Marcel Vela: Demagogul cu elice a reuşit să-l ajungă pe Ponta şi în demagogie şi în ticăloşie

Niciuna dintre ele nu l-a acuzat pe Biden de vreo agresiune sexuală la acea vreme.

Într-o înregistrare video difuzată de Joe Biden atunci, pe când nu intrase încă în cursa la fotoliul de la Casa Albă, fostul vicepreşedinte american spunea că nu s-a gândit vreodată că s-a comportat în acest fel, însă adăuga că vremurile s-au schimbat şi că va fi mai atent la modul în care îi poate fi percepută atitudinea.

Citește și: Informații îngrijorătoare! Până când ar putea fi necesară distanțarea socială .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.