Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cursuri online la UMF 'Iuliu Hațieganu' Cluj-Napoca, timp de două săptămâni, pentru a reduce a răspândirea cu coronavirus

CNN
coronavirus

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a decis ca activitatea didactică să aibă loc doar online în perioada 3 – 15 martie, ca măsură de reducere a riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca transmis, luni, toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu.

Citește și: După ce au golit rafturile, speriați de coronavirus, românii vor să dea marfa înapoi

„În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea UMF Iuliu Haţieganu a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenție, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu”, se arată în comunicat.

Reprezentanții universității clujene susțin că aplicarea acestei măsuri este necesară deoarece prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției, nivelul de contagiozitate fiind crescut chiar și în absența manifestărilor clinice.

„Tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă, datorită mobilității lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției. Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universității şi pe aplicaţia InfoUtil”, se mai arată în comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

Conducerea universitții face apel la studenți și profesori să trateze cu maximă responsabilitate situaţia şi să se conformeze măsurilor, recomandând-le și să evite în această perioadă locurilor aglomerate cum sunt cinema, restaurante, mall-uri.

UMF Cluj-Napoca are aproape 7.000 de studenți la nivel licență, masterat și doctorat din care peste 2.000 sunt străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.