Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Casație egipteană a completat lista teroriștilor cu 145 de persoane: Pe listă figurează doi cunoscuți prezentatori TV apropiați ai Frăției Musulmane

EWN
politie egipt

Curtea de Casaţie egipteană a confirmat marţi înscrierea a încă 145 de persoane pe o listă a ''teroriştilor'', între care doi cunoscuţi prezentatori de televiziune apropiaţi Frăţiei Musulmane şi exilaţi în Turcia, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cea mai înaltă instanţă din ţară a respins recursul împotriva deciziei pronunţate în iunie 2018 în primă instanţă de a înscrie aceste persoane pe această listă neagră pentru o perioadă de cinci ani, a declarat pentru AFP sursa citată, sub rezerva anonimatului.

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

Printre aceste persoane se află cunoscuţii prezentatori de televiziune Moataz Matar şi Mohamed Nasser, ''oile negre'' ale regimului Abdel Fattah al-Sisi, din cauza emisiunilor lor favorabile Frăţiei Musulmane pe care le prezintă de mai mulţi ani.

Stabiliţi în Turcia, cei doi bărbaţi au părăsit Egiptul după demiterea în 2013 de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, membru al Frăţiei Musulmane. Organizaţia este considerată de atunci "teroristă" de către autorităţile de la Cairo. Membrii şi susţinătorii săi au fost reprimaţi.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Nasser şi, mai ales, Matar, care are peste un milion de adepţi pe Twitter, sunt vizaţi în mod constant de către mass-media egiptene, favorabile regimului Sissi, care îi acuză de promovare a ''terorismului'' şi de intenţie de a face rău ţării.

Din 2013, sute de persoane au fost înscrise pe liste cu ''terorişti'' de către autorităţile egiptene.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

ONG-urile pentru apărarea drepturilor omului acuză frecvent Egiptul de folosire a luptei împotriva terorismului ca pretext pentru a reprima opoziţia, ceea ce autorităţile de la Cairo neagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.