Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi a făcut 127 de sesizări penale pentru pagube de miliarde

justitie drept

Inspectorii Curții de Conturi au constatat că toate administrațiile locale, indiferent de culoarea politică, au avut abateri financiare şi au prejudiciat bugetele locale cu sume mari de bani. De exemplu, în 2014 au irosit 1,76 miliarde de lei. Curtea de Conturi a făcut 127 de sesizări penale pentru aceste pagube.

Raportul Curții de Conturi mai arată că între 2011 şi 2014, toate primăriile de sector, dar şi primăria Capitalei au aruncat cu bani pe lucrări rămase doar pe hârtie sau supraevulate, drept urmare peste 10 milioane de lei din banii bucureştenilor au fost risipiți, potrivit Digi 24.

Pentru un București mai verde s-au pus în joc aproape 600 de milioane de euro în 7 ani, dar nu se văd rezultatele. Inspectorii spun că în urma controalelor, edilii din sectoarele 1,2 şi 4 au făcut ordine în acte şi au remediat mare parte din probleme.

În schimb, deşi a primit două amenzi de la Primăria Capitalei, Robert Negoiţă a continuat să investească sume uriaşe într-un bulevard pe care nu îl are în administrare. Pe de altă parte, în sectorul 6, gaura în bugetul local a fost de 700.000 de lei, în timp ce primăria Capitalei a plătit 2,5 milioane de lei pentru 16 infochioşcuri care nu funcţionează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.