Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi dezvăluie dezastrul. Sume imense pentru spălarea mașinilor ministerelor (presa)

www.illustrationsource.com
special report

2016 este ultimul an plin al lui Nicolae Vacaroiu la sefia Curtii de Conturi, in 2017 urmand sa inceteze mandatul acestuia. Iar „nea Nicu” este hotarat sa-si indeplineasca aceasta ultima misiune cum nu se poate mai bine, asa ca procurorii anticoruptie trebuie sa se pregateasca inca de pe acum ca va trebui din nou sa faca ore suplimentare, dupa ce vor primi rapoartele inspectorilor Curtii de Conturi.

Mai ales ca Nicolae Vacaroiu a ridicat stacheta si a inceput deja sa atinga un subiect tabu pana acum: ilegalitatea marilor privatizari facute in Romania, indiferent de cine s-a aflat la guvernare.

Iar faptul ca presedintele Curtii de Conturi s-a hotarat sa ridice mingea la fileul Directiei Nationale Anticoruptie tocmai acum nu face decat sa intareasca informatia vehiculata tot mai mult in sistem ca pentru curatirea totala a mediului de afaceri, institutiile de forta ale statului roman se pregatesc sa dea asaltul la multinationale. In paralel insa cu aceste „tinte” senzationale care au fost deja „marcate” de catre inspectorii Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu a reusit deja, prin rapoartele care vor ajunge cu siguranta pe sertarele procurorilor DNA, sa dezvaluie la ce nivel incredibil a ajuns fenomenul coruptiei in institutiile statului roman.

spalatorie6 Ministerele isi spala masinile de doua ori pe zi!

Minsterele deconteaza sume uriase pentru spalatul autorturismelor

Si chiar daca pare pur si simplu o nebunie, datele inspectorilor lui Vacaroiu arata ca sunt ministere intregi in care, pe tot parcursul anului, absolut toate masinile din parcul auto sunt spalate „interior-exterior” de cate doua ori pe zi! Iar motorul de doua ori pe luna, dupa cum arata bonurile decontate de la spalatoriile auto care au prins astfel de contracte fabuloase.

Afacerea mileniului

Statul roman se vaita de ani de zile ca ne zbatem inca in criza, asa ca nu sunt bani nici de marirea alocatiilor, salariilor sau pensiilor, dar nici de noi investitii. Si, parca pentru a da un exemplu bietilor contribuabili ca si ei sunt nevoiti sa stranga cureaua, politicieni si demnitari deopotriva s-au vaitat ca au renuntat la obiceiul de a-si schimba limuzinele de serviciu pe banda rulanta. Bine, cu o singura exceptie, ce-i drept, dar de aceasta poveste se ocupa deja DNA-ul. Iata insa ca in tot acest timp exista ministere intregi care arunca isi curata pur si simplu bugetele spaland masinile din dotare, fie ca e soare, fie ca ploua, de doua ori pe zi! Tot timpul anului! Iar pentru ca „mistoul” sa fie si mai mare, pe langa faptul ca, in acte cel putin, sutele de autoturisme figurau ca au fost facute „luna”, interior si exterior, in fiecare dimineata si dupa amiaza, iata ca „rasfatul” continua si cu spalarea motoarelor, de doua ori pe luna. Asta ca sa nu mai vorbim ca, in documentele justificative ale platilor dibuite de catre inspectorii Curtii de Conturi in contabilitatea respectivelor ministere, erau spalate zilnic si masini „fantoma”, care pur si simplu nu existau la data in care patronii spalatoriilor auto partenere incasau sume astronomice de pe urma acestei adevarate afaceri a mileniului. Si chiar daca la prima vedere poate parea o simpla „gainarie”, este de laudat ca „maurul” Nicolae Vacaroiu si-a instruit oamenii sa se ocupe si de astfel de „amanunte”, care au adus gauri de milioane de euro in bugetele unor ministere care, altfel, se vaitau ca nu-si permit sa faca nici cea mai mica investitie in retehnologizare. Pai normal, daca toti banii se duceau pe spalatul masinilor…

Se da la grei

Iar faza cu spalatul masinilor este doar un exemplu din zecile de „bombite” pregatite de Nicolae Vacaroiu politicienilor si demnitarilor romani. Insa, concomitent, presedintele Curtii de Conturi tinteste mult mai sus, la cei mai importanti colosi economici straini. Pentru ca, stiind brusc unde sa caute prin documente, oamenii lui Vacaroiu au descoperit ca privatizari uriase precum cele operate de Petrom, GDF Suez, CEZ, E.ON sau ENEL ar fi fost ilegale. Si ca, dupa ce ca fostele companii romanesti de stat, considerate pe atunci „perlele” economiei, au fost „maritate” cu japca, noii proprietari i-au furat apoi pe romani constant, ani de zile. Acuze demonstrate cu acte si cifre, care pot fi fructificate acum operativ de catre celelalte structuri abilitate. Mai ales ca incalcarea flagranta a anumitor obligatii contractuale pot duce inclusiv la revizuirea intregului contract de privatizare. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, Nicolae Vacaroiu mai pregateste cateva „surprize” de proportii, urmand sa lege cateva „rapoarte-bolovan” de picioarele fostului premier Victor Ponta si ale unora dintre oamenii cheie din cabinetul condus de acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.