Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Curtea de Conturi: Fondul de rezervă al Guvernului a crescut de 14 ori. Cheltuielile nu se justifică

Fondul de rezerva

Curtea de Conturi susține, într-un raport dat publicității, că în anul 2014 Fondul de Rezervă la Dispoziția Guvernului a crescut de peste 14 ori prin majorări succesive. Cheltuielile din acest fond sunt destinate unor urgențe dar, în opinia Curții, modul de cheltuire nu a respectat această condiție.

„Prin hotărârile de guvern prin care au fost alocate sume de la Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului în anul 2014, pentru o mare parte din cheltuieli nu sunt îndeplinite condițiile de a fi încadrate în categoria urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar, așa cum prevede art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice. Fondul de rezervă bugetară a fost majorat în anul 2014 de 14,51 ori ”, se spune în Raport.

Fondul de rezerva Grafici inițial: Sinteza raportului de audit privind Contul general anual de execuție a bugetului de stat pe anul 2014. Modificat de Andrei Tiut.

În ceea ce privește activitatea ANAF, Curtea observă că deși veniturile colectate au crescut, ponderea lor în Bugetul General Consolidat este de fapt mai mică în 2013 și 2014 față de 2012.

buget

Curtea a fost critică și vizavi de modul în care ministerele și celelalte instituții de stat își țin contabilitatea. Conform Digi24, care a analizat raportul, peste 5200 de clădiri și terenuri au fost introduse în inventar cu valoare de zero lei sau un leu. Aproape 3000 din acestea sunt în patrimoniul SGG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.